Ferrari focust op aerodynamica en kopieert Red Bull voor 2020-auto Formule 1

Ferrari focust op aerodynamica en kopieert Red Bull voor 2020-auto

Door Maurits Kappetijn 26 januari 2020 | 13:18


In aanloop naar het nieuwe 2020-seizoen is er met betrekking tot de benadering van het nieuwe jaar veel veranderd bij Ferrari. De Italianen zouden vooral de focus hebben gelegd op de aerodynamische ontwikkelingen van de auto, terwijl de motor slechts wordt hervormd, zodat hij in het nieuwe chassis-concept past.

In de afgelopen winter is vooral het chassis en de aerodynamica onder handen genomen, weet F1Technical.net. Niet zo gek, want het team van Charles Leclerc en Sebastian Vettel kende een teleurstellend 2019-seizoen, waarbij veel tijd werd verloren in langzame bochten. 

Het roer moet om bij Ferrari en daarbij gaat de focus vooral naar de aerodynamica. Ook teambaas Mattia Binotto bevestigt dit, die geciteerd wordt door hetzelfde medium. 'Onze auto voor komend jaar heeft veel meer downforce, daar lag onze focus. Echter betekent dat ook meer drag (luchtweerstand, red.). We zullen dus een stuk minder snel zijn op het rechte stuk, maar over het algemeen gaan we er natuurlijk wel op vooruit.'

Ferrari kijkt af bij Red Bull, Italianen kiezen voor kortere wielbasis

Naar verluidt verandert men haar concepten vooral op basis van wat Red Bull heeft gedaan het afgelopen jaar. Sinds de Grand Prix van Frankrijk heeft de equipe van Max Verstappen veel aerodynamische ontwikkelingen doorgevoerd, die veel impact hebben gehad. In Maranello zou men veel van die ideeën hebben gekopieerd. Zo zou de wielbasis ingekort zijn, net als bij de RB15 van Verstappen.

Wel hebben deze veranderingen zijn invloed op andere aspecten van de auto. 'We zullen de motor opnieuw moeten inpassen', legt Binotto uit. 'We hebben daarom best veel aan de motor veranderd, om hem te laten passen. Maar daarbij gaat het alleen om design en de locatie van specifieke onderdelen. De performance wordt niet aangetast.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws