Verkoop Red Bull-blikjes in Nederland explosief gestegen door Verstappen Formule 1

Verkoop Red Bull-blikjes in Nederland explosief gestegen door Verstappen

Door Maurits Kappetijn 26 januari 2020 | 13:52


Door de Formule 1-gekte en Max Verstappen-hype in Nederland wordt er niet altijd bij stil gestaan dat het team van de Nederlander, Red Bull, 'gewoon' voortkomt uit een bedrijf. Motorsport.com deed navraag bij Helmut Marko naar de daadwerkelijke impact van Verstappen op het merk en de Oostenrijker roemt de Nederlander om zijn fans. 

Red Bull stopt geld in het Formule 1-team van Verstappen en co. om zo veel mogelijk bekendheid te creëeren en daarom is het relevant om te weten in hoeverre dat gelukt is. Marko, teamadviseur bij Red Bull Racing, is zeer te spreken over de zakelijke prestaties van Red Bull in Nederland.

'De verkoop is heel duidelijk gestegen', zegt een enthousiaste Marko. 'Zoiets zagen we ook in 2009, toen het crisis was. Het enige land waar een significante toename van de verkoop te zien was, was Duitsland, met dank aan Sebastian (Vettel, red.). In Nederland had Red Bull al een zeer groot marktaandeel maar dat is alleen nog maar groter geworden.'

Ook Jumbo heeft aandeel in Nederlands succes Red Bull

De positieve cijfers van Red Bull zijn ook te danken aan supermarktketen Jumbo. 'Naast Max zelf speelt Jumbo ook een grote rol, ze zijn zeer ambitieus en natuurlijk de persoonlijke sponsor van Max. Het is enorm overweldigend om de impact van Verstappen en de Formule 1 op de fans te zien. Nederland heeft een ongelofelijk enthousiaste en aangename fancultuur.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws