Een blik op de RB16: Kenmerkende hoge kont, motor beter geïntegreerd Formule 1

Een blik op de RB16: Kenmerkende hoge kont, motor beter geïntegreerd

Door Hans van Brunschot 26 januari 2020 | 16:12


Het Italiaanse La Gazetta dello Sport heeft een voorspellend artikel gepubliceerd over de kenmerken van de RB16, de wagen waarmee Max Verstappen komend jaar een gooi naar de wereldtitel moet kunnen doen.

Volgens de Italianen wordt de RB16 gekenmerkt door 'hoge kont'. In technische termen heet dat de rake van een auto. Deze hoge rake is een kenmerk van de ontwerpfilosofie van Red Bull-ontwerper Adrian Newey. Ook andere teams gaan hier naar verluidt gebruik van maken. Volgens diverse geruchten krijgt de nieuwe Ferrari ook een hoge kont.

Weinig veranderingen aan de voorkant

Aan de voorkant van de RB16 worden weinig veranderingen verwacht. Wat wel anders gaat worden is de manier waarop de motor in het chassis van Red Bull's uitdager van de 2020-wagen van Mercedes. Dit moet een positief effect hebben op de aerodynamica aan de achterkant van de wagen. Dit moet bijdragen aan meer stabiliteit in de bochten.

Compleet nieuwe achtervleugel

Om nog meer van de verbeterde rijwind door de optimalisering tussen motor en chassis te kunnen profiteren krijgt de RB16 een compleet nieuwe achtervleugel en achterwielophanging. De achtervleugel kan meer belast worden met downforce zonder dat dit ten koste gaat van de topsnelheid en de verbeterde achterwielophanging moet voor meer stabiliteit gaan zorgen. 

Deze wijzigingen met Max Verstappen en Alexander Albon in staat stellen om Lewis Hamilton uit te kunnen dagen in gevecht om de wereldtitel. (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws