Wolff maakt geen knieval voor Hamilton: 'Mercedes kan ook verder zonder hem' Formule 1

Wolff maakt geen knieval voor Hamilton: 'Mercedes kan ook verder zonder hem'

Door Hans van Brunschot 26 januari 2020 | 17:31


Lewis Hamilton kan zijn contract, dat na 2020 afloopt, bij Mercedes verlengen, maar de regerend wereldkampioen vraagt om meer geld. Het brengt Toto Wolff niet van zijn stuk.

De Oostenrijkse teambaas heeft wellicht andere zaken aan zijn hoofd, aangezien er flinke geruchten rond gaan over de toekomst van het team, maar is in ieder geval niet van plan om Hamilton direct zijn zin te geven.

'Een sportteam is geen statisch geheel', zegt Wolff tegen het Italiaanse FormulaRapide. 'Het is een dynamisch organisme. Dat betekent dat er altijd wel een vorm van verandering zal zijn.'

'Verandering kan ook positief zijn', filosofeert Wolff. 'Het biedt kansen. Het klinkt wellicht wat goeroeachtig, maar het is echt zo. Toen Nico Rosberg ons in 2016 als een donderslag bij heldere hemel vertelde te stoppen met racen, was mijn initiële reactie dat het een kans was. Met Valtteri Bottas veranderde de dynamiek in het team en werden we nog succesvoller.'

F1Maximaal is bezig met een tevredenheidsonderzoek. Zou u ons uit de brand willen helpen? Deelname duurt slechts twee minuten, alvast bedankt!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws