F1 in het kort | Racing Point-CEO: 'Stroll veel betrokkener bij team dan Mallya' Formule 1

F1 in het kort | Racing Point-CEO: 'Stroll veel betrokkener bij team dan Mallya'

Door Joshua Jacobs 27 januari 2020 | 10:45


In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1 Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Racing Point-CEO: Stroll veel betrokkener bij team dan Mallya

Zowel extern als intern is de invloed van Lawrence Stroll, Racing Point-eigenaar, merkbaar. Volgens Otmar Szafnauer, de huidige CEO van het team is er een groot verschil te merken tussen het leiderschap van Stroll Senior en oud-eigenaar Vijah Mallya die het team oprichtte in 2008. 'Lawrence is veel dieper betrokken bij wat er gaande is in het team. Hij probeert meer alle aspecten te begrijpen waar ze mee bezig zijn.'

Vijay liet het meer los en keek meer op het team vanuit het grotere geheel, vergelijkt Szafnauer voor RaceFans. 'Mallya hield zo van de races dat je hem bij alle wedstrijden wel zag. Maar tot de laatste twee jaar zag je hem misschien vier of vijf dagen per jaar in de fabriek. Lawrence komt twee tot drie dagen per week langs.' Szafnauer kan het weten, hij is al sinds 2009 bij het team betrokken en speelde onder meer een grote rol bij het aantrekken van de Mercedes-motoren voor de équipe.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws