Alexander Rossi: 'Blij dat Alonso niet meteen Dakar won' Formule 1

Alexander Rossi: 'Blij dat Alonso niet meteen Dakar won'

Door Joshua Jacobs 27 januari 2020 | 11:05


De Amerikaanse autocoureur Alexander Rossi heeft vrede met hoe de Dakar Rally verlopen is. Hij trekt een boekje open over concurrent Fernando Alonso die in die race als dertiende in het eindklassement over de streep kwam: 'Ik wil hem goed zien presteren, maar niet zien winnen. Het zou mij enorm irriteren als hij zijn eerste woestijnrace meteen zou winnen.'

De oud-wereldkampioen Alonso heeft sinds zijn vertrek uit de Formule 1 de nodige dingen uitgeprobeerd, allemaal met het doel om te winnen. Zo nam hij twee keer deel aan de Indy 500 en ook Le Mans. Zelfs met de Dakar Rally had de 38-jarige Spanjaard stiekem de droom dat hij boven op het ereschot mocht staan, maar onder meer de 57-jarige Carlos Sainz Senior was hem te snel af. Dat leverde hem kritiek op van Rossi, zo schrijft Formula Passion.

De Amerikaan mocht snuffelen aan Formule 1 als testcoureur tussen 2012 en 2016 van eerst US F1, een team wat nooit geracet heeft, en later Marussia / Manor. Daarna richtte hij zich definitief op racen in zijn thuisland, en reed ook mee in enkele offroad races zoals de Baja 1000, een Mexicaanse race van ongeveer 1000 kilometer. 'Daar nam ik aan deel, maar won niet in mijn klasse.' Vervelend, maar als nieuwe buitenstaander niet verrassend. Volgens de Amerikaan laat het zien hoe moeilijk Dakar, hoewel jaloezie ook niet helemaal uit te sluiten is.

'Uiteraard is hij één van de beste coureurs ter wereld, maar dat betekent niet dat hij zomaar in een andere categorie in kan stappen en meteen gasten kan verslaan die al hun hele leven daar racen. Zo gaat dat niet, het kost tijd.' Het is nog maar de vraag of Fernando Alonso dat geduld op kan brengen. Naar eigen zeggen zou hij alleen deelnemen aan Dakar 2021 als hij voor de winst kan gaan, maar waarschijnlijk het evenement over zal slaan.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws