Teams: lastige logistiek maakt fotoshoot met nieuwe bolides onmogelijk Formule 1

Teams: lastige logistiek maakt fotoshoot met nieuwe bolides onmogelijk

Door Joshua Jacobs 27 januari 2020 | 15:31


Met de viering van het 70e Formule 1-jaar bleek er een plan te bestaan om alle nieuwe wagens te verzamelen voor de aanvang van de eerste wintertest. Door dit idee is nu een streep getrokken, tot grote spijt van de promotieafdeling. Vanwege logistieke redenen is het onmogelijk voor de teams om de auto's voor te bereiden op de wintertest op het circuit van Barcelona.

Liberty Media wilde alle wagens op de foto zetten ter promotie van het jubileumsjaar. Ingenieurs waren echter bang dat hun tijd op de baan in gevaar zou komen. Dat klinkt weer als een typisch F1-probleem, waar ieder aspect geoptimaliseerd wordt om maar het best mogelijke resultaat te behalen. Echter zijn er dit seizoen geen acht maar zes dagen om te testen, waardoor testtijd nog kostbaarder is geworden.

Bij meerdere teams zijn ingenieurs bezorgd of er voldoende tijd is om alle aerodynamische hulpmiddelen, camera's en sensoren op tijd op hun plek te krijgen, meent RaceFans. Ook zou het andere teams extra kansen geven te spioneren bij elkaar. Voorlopig zouden alleen Ferrari, McLaren en Mercedes nog vóór de eerste test hun auto presenteren, de nood lijkt daarmee erg hoog te zijn. (Foto: Kaiketsu CC 3.0)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws