Zoon Lauda: toekomst van Niki's aandeel in Mercedes lag lang voor zijn dood vast Formule 1

Zoon Lauda: toekomst van Niki's aandeel in Mercedes lag lang voor zijn dood vast

Door Joshua Jacobs 27 januari 2020 | 19:45


Met het onverwachte overlijden van Niki Lauda in 2019 nam de paddock niet alleen afscheid van een legende, maar ook een tijdperk. Met zijn dood moesten ook de advocaten aan de slag: Lauda zou immers voor tien procent eigenaar zijn van het team wat in Brackley en Brixworth zit. In die zaak zit nu schot, vertelt zoon Mathias Lauda aan La Gazzetta dello Sport.

'In tijd van acht maanden heb ik veel volwassener moeten worden. Als ik wakker word, is het nog steeds niet te geloven dat hij weg is. Ik mis hem vaak. Iedereen die een genie in zijn omgeving heeft verloren, kent dit gevoel. Er is een nieuw hoofdstuk begonnen.' Oude zaken moeten daarom afgehandeld worden.

'Motorsport was alles voor hem. Zonder steun van de familie won hij drie wereldtitels, en hij was ook een succesvol zakenman. Dit jaar gaat zijn investering in Mercedes terug naar Stuttgart. Zijn aandelen blijven niet in handen van de familie. Dit heb ik al jaren geleden zien staan in een contract.

Wat dit gegeven zegt over de toekomst van Mercedes-Benz in de Formule 1, is niet duidelijk. Wel is het team hard aan het onderhandelen met Lewis Hamilton om hem opnieuw aan het team te verbinden. Daarmee lijkt een afsluiting van het Formule 1-tijdperk steeds verder weg. (Foto: Mercedes F1)

Lees meer: Zoon Lauda mist Niki enorm: 'Papa's nummer staat nog in m'n telefoon'

Lees meer: 'Mercedes blijft definitief in F1 en biedt Hamilton nieuw contract tot 2022'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws