Pirelli vreest negativiteit: 'Dat doen we dus niet meer' Formule 1

Pirelli vreest negativiteit: 'Dat doen we dus niet meer'

Door Christian Moerman 28 januari 2020 | 08:36


Mario Isola is bang voor meer negatief commentaar op de banden tijdens Grands Prix-weekenden. Pirelli heeft daarom besloten om vanaf volgend jaar geen prototypes meer te testen gedurende de weekenden, dit is vooral te danken aan de Grand Prix van Amerika in 2019.

Pirelli bood tijdens de eerste en tweede vrije training voorafgaand aan het evenement elk team een setje van de nieuwe compounds. Maar in een ongebruikelijk koud weekend resulteerde het in een glijpartij waarin veel coureurs worstelden met het nieuwe rubber, het gevolg was een vloedgolf aan kritiek op de Italiaanse bandenfabrikant.

Hoewel de banden in Abu Dhabi beter werkten, werd er unaniem gekozen om in het 2020-seizoen met de 2019-banden te rijden. De ervaring in Austin heeft zijn sporen achtergelaten, Isola denkt dat dezelfde bandentypes testen in vrije trainingen prima is, maar nieuwere versies laten ze in het vervolg thuis.

'Het is logisch om vergelijkbare bandentypes dan te testen, met dezelfde aerodynamische instellingen op de bolide en dezelfde auto, ga je niet enorm aan de haal met de balans van de auto', aldus de Italiaan volgens Autosport. 'Een vergelijking maken tussen bestaande sets en een nieuwe set is mogelijk.'

Pirelli gooit het roer om

'Maar als we een volledig nieuwe band willen testen, dan is dat waarschijnlijk niet de juiste manier. Dat doen we dus niet meer', concludeert de Pirelli-topman stug. De teams zijn tijdens Grands Prix-weekenden voornamelijk bezig met het optimaliseren van de eigen prestaties en volgens Isola blijft er daardoor geen tijd meer over voor werkzaamheden voor Pirelli. (Foto: F1maximaal)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws