'Het is een eerbetoon aan Arie Luyendijk, Nederland en mijn vader' Formule 1

'Het is een eerbetoon aan Arie Luyendijk, Nederland en mijn vader'

Door Christian Moerman 28 januari 2020 | 13:38


Rinus 'VeeKay' van Kalmthout presenteerde recent op Twitter de helm waarmee hij gaat rijden in de IndyCar-series. De Nederlander leverde er gevat commentaar bij en licht toe waarom hij voor het ontwerp gekozen heeft.

'De voornaamste reden dat ik een helm gekocht heb is om mijn hoofd te beschermen. Maar het is ook een eerbetoon aan mijn vader, Arie Luyendijk en Nederland', zo opent de jonge rijder.

In het filmpje is een feloranje helm te zien met op een van de zijkanten zijn racenummer en een Nederlandse vlag. Aan de achterkant valt vooral op dat er een grote oranje leeuw afgebeeld is.

Aan de andere zijkant is een soort bliksemschicht afgebeeld met rode en blauwe kleuren. Van Kalmthout eert hiermee een oude Nederlander die jaren in de IndyCar reed, namelijk Arie Luyendijk. Luyendijk won maar liefst twee keer de Indianapolis 500.

Van Kalmthout licht toe

'Het is een prachtige helm, maar wel weer heel oranje. Aan de ene kant is de Nederlandse vlag te zien zoals mijn vader die ook op zijn helm had. Aan de andere kant zit een kleinere versie van Arie Luyendijk's helmdesign waar hij in de jaren '90 mee reed', concludeert de autocoureur. (Foto: Red Bull Racing Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws