Ricciardo: 'Ik weet dat het nep is, maar we hebben het nodig' Formule 1

Ricciardo: 'Ik weet dat het nep is, maar we hebben het nodig'

Door Christian Moerman 28 januari 2020 | 13:58


Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi werd er een deel van de race zonder DRS gereden. Dit heeft weer stof doen opwaaien bij de coureurs, die voor én tegen het systeem zijn.

Het hulpmiddel is al bijna niet meer weg te denken uit de sport. Zodra een auto de voorliggende bolide nadert, klapt de achtervleugel open. De verminderde luchtweerstand vergroot de topsnelheid en staat toe dat twee auto's die op papier vrijwel gelijk zijn, toch in staat zijn om in te halen.

Het heeft in sommige races wel degelijk voor meer spektakel gezorgd, maar er zijn in de paddock genoeg tegenstanders van het systeem. Carlos Sainz is er daar één van: 'Ik hoop dat het na 2021 niet meer nodig zal zijn. Momenteel hebben we het nodig als we een inhaalmanoeuvre willen maken.'

Abu Dhabi overtuigt Ricciardo

Daniel Ricciardo had last van voorliggers tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, dit heeft zijn ogen geopend, de effectiviteit van het systeem is volgens hem niet meer weg te denken: 'Het heeft getoond dat de Formule 1 vandaag de dag niet zonder kan.'

'We móéten dit hebben in de moderne Formule 1', vervolgt de Australiër volgens Motorsport-Total. Wel merkt hij op dat op sommige circuits het niet per definitie nodig zou zijn. Monza gebruikt hij als voorbeeld.

Het bevordert racen op een kunstmatige manier, dit is een van de grootste kritieken op het systeem. Ricciardo realiseert zich dit ook maar blijft voorstander: 'Ik weet dat het nep is, maar we hebben het nodig.' (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws