Marko: 'Alleen Ferrari zou Hamilton zoveel geld betalen' Formule 1

Marko: 'Alleen Ferrari zou Hamilton zoveel geld betalen'

Door Christian Moerman 29 januari 2020 | 10:02


De geruchten rondom de enorme contracteisen van Lewis Hamilton worden steeds sterker. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is er echter maar één team dat bereid is het astronomische bedrag te betalen dat de zesvoudig wereldkampioen eist.

Het gaat om een flinke som geld. Volgens Auto Bild vraagt de Brit zijn werkgever om een contract dat 90 miljoen dollar per jaar waard zou kunnen zijn. De deal zou een vast salaris van 60 miljoen aanhouden, met bonussen zou hier 30 miljoen bij kunnen komen.

Blijkbaar vindt Hamilton het gigantische bedrag niet onredelijk, de Silver Arrows kijken voorlopig de kat uit de boom. Marko, die net de contractonderhandelingen met Max Verstappen heeft afgesloten, denk dat de geruchten accuraat zijn.

'Lewis is een zesvoudig wereldkampioen en héél belangrijk voor Mercedes in de sport, maar ook in hun marketingstrategie. Ik denk dat Mercedes dit maar al te goed doorheeft, daarom zou zo'n vergoeding niet ondenkbaar zijn', zo opent de Oostenrijker tegenover het Duitse motorsportmedium.

Lees ook: Marko: 'Verstappen maakte veel los, maar ik zou het zo weer doen.'

Ook een bonus die de helft van het totale contract bedraagt, zou niet bijzonder vreemd zijn, benadrukt Marko: 'Met vergoedingen voor Grand Prix-overwinningen en de wereldtitel zou hij absoluut aan die som kunnen komen.'

Hamilton bij Ferrari of Mercedes?

De Mercedes-coureur, die nu al als legende bekend staat in de sport, houdt voet bij stuk. Dit vormt een hoofdpijndossier voor Mercedes. Laten ze hun stercoureur gaan of geven ze toe aan de waanzinnige eis van de oogappel van Niki Lauda?

Marko denkt dat er maar één team op de grid is dat bereid is ooit zoveel geld neer te leggen voor een coureur: 'Ik geloof dat geen enkel team, zelfs niet Mercedes, bereid is zoveel geld neer te leggen voor een coureur, behalve Ferrari.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws