Alonso bevestigt: 'Nog niet klaar in de Formule 1, ik ga het proberen' Formule 1

Alonso bevestigt: 'Nog niet klaar in de Formule 1, ik ga het proberen'

Door Christian Moerman 29 januari 2020 | 12:49


Fernando Alonso heeft duidelijk gemaakt dat het op de planning staat om terug te keren naar de Formule 1. Volgens Spaanse sportkrant AS meldt Alonso dat hij gaat proberen om in 2021 weer een zitje te veroveren in de topklasse van de autosport.

'Ik ben nog niet klaar met de Formule 1. 2021 is een goede mogelijkheid om terug te keren, ik voel me als herboren en ben er klaar voor', zo opent de Spanjaard, die al aangegeven heeft de strijd aan te willen gaan met Lewis Hamilton.

Hij doet er nog een schepje bovenop en belooft zijn fans dat hij een poging gaat wagen om terug te keren naar de sport: 'Ik ga het proberen, ik denk dat leeftijd geen obstakel is, nu zonder bijtanken in de race zijn de wedstrijden lang niet zo zwaar.'

Alonso wijst op lage Formule 1-niveau

Alonso denkt dat de relatief zware Formule 1-bolides, in combinatie met de aangekondigde aanpassingen aan de auto's in 2021, een mooie uitdaging voor hem zullen gaan vormen: 'Je rijdt op zondag zeven of acht seconden trager dan op zaterdag.'

'Bovendien gaan we met banden van 18-inch rijden, het zal de rijstijl van de coureurs aanpassen en het wordt alsof je het rijden opnieuw moet leren. Ik wil terugkomen om mijn werk af te maken', vervolgt de voormalig Ferrari en McLaren-coureur.

Formule 1 heeft nieuwe energie nodig

De Formule 1 heeft nieuwe energie nodig. De musea staan vol met trofeeën, maar geen enkele van de afgelopen jaren, denkt Alonso. Dit komt omdat de sport niet uitdagend genoeg, de reglementen van 2021 zullen hier verandering in moeten brengen.

Ook zou een serieus voordeel voor hem kunnen zijn dat de teams weer een volledig nieuwe bolide moeten produceren: 'Sommige teams gaan de regels anders interpreteren. Dat kan voor verrassingen zorgen.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws