Mercedes-exit onoverkoombaar? '12 februari wordt beslist' Formule 1

Mercedes-exit onoverkoombaar? '12 februari wordt beslist'

Door Christian Moerman 29 januari 2020 | 13:08


Over twee weken gaat het bestuur van Daimler discussiëren over de toekomst van Mercedes in de Formule 1. In 2021 gaan de reglementen op de schop en er gaan geruchten rond dat Mercedes deze uitdaging niet aan wil gaan.

RaceFans heeft, in samenwerking met Autocar, vernomen dat op 12 februari het management van Daimler om tafel gaat zitten om de toekomst van het Formule 1-team te bepalen.

Mercedes kent een uitstekende vorm in de sport momenteel. Maar liefst zes van de tien titels die in het vorige decennium vergeven zijn, zijn naar de renstal uit Brackley gegaan. Maar de voortekenen voor een exit zijn aanwezig.

Moederbedrijf Mercedes moet besparen

Daimler moet kosten drukken. Vorig jaar miste het bedrijf enkele miljarden aan winst en gaven ze aan ten gevolge van tegenvallende prestaties maar liefst 10,000 mensen te moeten ontslaan.

Een logische plek om kosten te drukken is al snel het Formule 1-project. Er worden miljarden in het team gepompt om ze aan het winnen te houden en de opbrengsten wegen hier niet tegen op.

Prijzengeld Formule 1 voldoet niet

De winnaar van het constructeurskampioenschap krijgt namelijk een forse som mee als beloning voor het geleverde spektakel. Dit is echter niet genoeg om het team zelfvoorzienend draaiend te houden.

Een vertrek van het dominerende team zou grote gevolgen kunnen hebben voor de sport. Vermoedelijk heeft Max Verstappen dit ook mee laten wegen in de keuze om bij Red Bull te blijven tot en met 2023. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws