Seidl prijst topteams als Red Bull: 'Meer zelfvertrouwen, zonder arrogantie' Formule 1

Seidl prijst topteams als Red Bull: 'Meer zelfvertrouwen, zonder arrogantie'

Door Rick Pasker 29 januari 2020 | 14:36


Andreas Seidl beleefde met McLaren een degelijk seizoen, maar het team wil graag nog meer. In 2019 wist McLaren achter de traditionele top drie te eindigen met een flinke achterstand van ongeveer 300 punten. Daar moet snel verandering in komen volgens de teambaas van Lando Norris en Carlos Sainz.

Kijkend naar het verschil tussen McLaren en de top drie teams, weet Seidl inmiddels wel waar dat aan ligt. 'Ze hebben een betere infrastructuur, betere procedures, methoden en processen, meer efficiëntie, meer zelfvertrouwen in hun prestaties, zonder dat te laten ontaarden in arrogantie', looft de Duitser onder andere Red Bull tegenover Auto, Motor und Sport.

'Topteams presteren altijd uitstekend'

Het verschil was vaak klein in de races. 'Het fluctueerde tussen de anderhalve seconde', stelt Seidl. 'De topteams leveren altijd uitstekende prestaties op elk circuit onder alle omstandigheden. Ze beschikken over auto's die minder gevoelig zijn voor bepaalde omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de temperaturen.'

McLaren is dan ook van plan meer vastigheid te creëren. 'We moeten beginnen met het vinden van een goede formule om in te kunnen werken. Meer downforce speelt daarin een rol, maar ook minder gevoeligheid. De downforce moet ten alle tijden beschikbaar zijn over het volledige scala van aanpassingen. Er waren teveel schommelingen bij ons', sluit Seidl af. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws