Todt: 'Die twintig procent, die heeft Leclerc al' Formule 1

Todt: 'Die twintig procent, die heeft Leclerc al'

Door Christian Moerman 29 januari 2020 | 15:51


Jean Todt heeft aangegeven dat hij Charles Leclerc wereldkampioen ziet worden met het juiste materiaal. De voormalige Ferrari-teambaas geeft aan dat het nu aan Ferrari is om hem een krachtige auto te geven.

'Hij heeft een lang contract weten te verzilveren. Leclerc heeft vorig jaar bewezen dat hij de toekomst van het team is', zo opent de Fransman volgens Corriere dello sport. Ook heeft hij een vuistregel overgehouden aan zijn ervaringen in de sport.

Volgens de FIA-man is het namelijk voor 80 procent de auto die het verschil kan maken, de coureur doet twintig procent van het werk. Bij Leclerc zit het in ieder geval al goed: 'Een wereldkampioenschap wordt voor 80 procent gewonnen door de auto, voor 20 procent door rijderstalent. Die 20 procent heeft Charles in ieder geval al.'

Massa weegt in op Vettel-discussie

Ook heeft Felipe Massa ingewogen op de discussie rondom Sebastian Vettel. Moeten de Italianen de Duitser houden? Volgens Massa gaat dit seizoen veel duidelijk worden: 'Het wordt een belangrijk seizoen voor hem.'

'We gaan denk ik wederom een gevecht zien waarin Mercedes tegenover Red Bull en Ferrari komt te staan', concludeert de Braziliaan via Motorsport-Total. Ook Massa maakt zich klaar voor een aantrekkelijke strijd tussen drie topteams. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws