ESPN: 'Ferrari staat dreiging te wachten in de vorm van Red Bull' Formule 1

ESPN: 'Ferrari staat dreiging te wachten in de vorm van Red Bull'

Door Christian Moerman 29 januari 2020 | 16:27


ESPN denkt dat vooral Ferrari een zware taak te wachten staat in 2020. Red Bull wordt afgeschilderd als absolute underdog in het nieuwe seizoen, terwijl de Italianen Mercedes moeten dwingen tot fouten door de druk op te voeren.

De Scuderia hebben volgens de Amerikanen niet eens zo'n slecht 2019-seizoen erop zitten, ondanks een flinke achterstand op koploper Mercedes: 'Ferrari won ten opzichte van Mercedes in 2019 wel tijd, maar deed dit na een bijzonder teleurstellende start, dat was het probleem.'

'Om nu echter weer stappen te zetten op alle soorten circuit (trage, bochtige circuits en snelle circuits, red.) gaat lastig worden', met name in de trage bochten was de achterstand van de rode bolides pijnlijk. De vraag is of ze in 2020 dus dichterbij kunnen kruipen, Mercedes ontwikkelt natuurlijk volop door.

Red Bull tweede bedreiging

Red Bull keek vorig seizoen vooral tegen de achtervleugel van Ferrari aan, maar wist aan het einde van het jaar de rivaal op te rollen, meldt ESPN: 'Ferrari staat ook een secundaire bedreiging te wachten in de vorm van Red Bull-Honda, dat in 2019 de laatste paar races Ferrari wegblies.'

'De kracht van deze twee presterende rivalen zou Mercedes tot onnodige fouten kunnen dwingen. Dit zagen we in de desastreuze Duitse Grand Prix in 2019', hoopt Laurence Edmondson, de hoofdredacteur van Formule 1-stukken afkomstig van de Amerikaanse mediagigant.

Conclusie voor Ferrari

Volgens Edmondson is er maar één logische conclusie te trekken: 'Ferrari moet op alle kansen duiken die ze zien in 2020 en tegelijkertijd alles intern rechttrekken, alleen zo kunnen ze met de snelste auto de race ook daadwerkelijk winnen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws