Alonso aast op stoeltje bij Red Bull voor 2021 Formule 1

Alonso aast op stoeltje bij Red Bull voor 2021

Door Wouter Hollemans 29 januari 2020 | 18:38


Alonso ziet mogelijkheden om in 2021 weer op de Formule 1-grid te staan. Na zijn afscheid twee jaar geleden hangen er continu geruchten rond de tweevoudig wereldkampioen, maar nu spreekt hij uit dat hij echt gaat proberen om in 2021 weer deel te nemen. Hij grijpt daarbij terug op eerdere gesprekken die hij met Red Bull heeft gehad, waarbij er interesse was in hem.

Fernando Alonso ziet mogelijkheden om een stoeltje te bemachtigen en weet ook al welk team een optie is zegt hij tegen F1Racing Magazine: ‘Het seizoen 2021 biedt mogelijkheden en ik ben er klaar voor, het is dus zeker iets dat ik ga proberen. Ik heb in het verleden veel gesprekken gevoerd met Red Bull. De eerste keer was geloof ik in 2007, toen ik bij McLaren wegging en daarna meerdere keren in 2008, voordat Vettel van Toro Rosso naar Red Bull overstapte.’

Het klinkt echter niet waarschijnlijk dat Red Bull Racing op hem zit te wachten. Helmut Marko heeft al eens aangegeven dat er geen interesse is om Alonso in te lijven. De Spanjaard ziet zichzelf echter als een absolute aanwinst: ‘Als je aan evenementen als Dakar meedoet, ontmoet je mensen met een andere filosofie. Hierdoor zal ik sterker in de F1 terugkeren. Ik heb genoeg vertrouwen in mijzelf dat ik weet dat ik met de juiste auto zou moeten winnen. Autoracen is het enige in het leven waarvan ik weet dat ik het goed kan.’ (Foto: McLaren F1 Media)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
30 Jan 2020 om 17:16

albon gaat het max niet moeilijk maken en is niet snel genoeg om ,m te ondersteunen,,,,ze zullen bij honda toch ook wel inzien dat ze toen idd een gp2 engine acherin de mclaren hadden gelepelt....en als je motor slecht is krijg je dat te horen.....en bottas ,van doorne,russel,en devries worden geen kampioen in de mercedes,,,,maar als hamilton blijft gaat ie op zeker voor de komst van el toreador liggen,want hy weet dan dat afgelopen met luizen leventje van m by mercedes,bottas is a walk in the park voor m,,,,

bullfrog
29 Jan 2020 om 21:09

Ik denk dat Alonso niet heeft gehoord dat Honda in 2021 nog steeds achter in de Red Bull ligt , en hij is niet zo geliefd bij Honda. zal hem denk ik niet worden en als Albon het goed doet heeft Red Bull hem ook niet nodig. Alonso heeft gezegd dat Mercedes ook een optie is , maar als Mercedes blijft en Hamilton verlengt dan hebben ze Bottas , Russel , VanDoorne en de Vries tot hun beschikking als 2e rijder . plus dat Alonso peper duur is.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws