Update | Lokale bewoners Miami spannen rechtszaak aan tegen Liberty Media Formule 1

Update | Lokale bewoners Miami spannen rechtszaak aan tegen Liberty Media

Door Rick Pasker 21 februari 2020 | 16:42


Inwoners in Miami zullen zondag voor de tweede keer collectief de straat op gaan om te protesteren tegen de komst van een Formule 1-Grand Prix. Op Twitter verschijnen er berichten dat mensen zich hebben verenigd om de straat op te gaan, als het nabijgelegen Hard Rock Stadium volstroomt met toeschouwers voor de Super Bowl.

Het is niet voor het eerst dat men de straat op gaat in de stad in Florida. Eerder waren er al protesten, omdat bewoners bezorgd zijn om de geluidsoverlast. Ook zou het afsluiten van 199th Street bij veel burgers voor onrust zorgen. 

De demonstratie komt vlak voor de stemming van een speciale commissie, die feitelijk mag bepalen of het Hard Rock Stadium en de FOM de Grand Prix gezamenlijk kunnen organiseren. Op 4 februari komt de Amerikaanse delegatie bij een om een oordeel te vellen over de zaak. Eigenlijk zou die beslissing eerder zijn gekomen, maar door onrust onder bewoners heeft men besloten om de stemming uit te stellen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Update 16.45u (21/02) | Lokale bewoners Miami spannen rechtszaak aan tegen Liberty Media

De plannen van de Formule 1 om een race rondom het Hard Rock-stadion in Miami te organiseren worden bedolven on negatieve reacties van de lokale bewoners. Deze bewoners hebben de handen ineen geslagen en starten dan ook een rechtszaak tegen Liberty Media.

Het zakentijdschrift Forbes meldt dat huiseigenaren in de buurt van het voorgestelde circuit klagen over de geluidsniveaus die volgens ‘raceregulators de pijngrens overschrijden’. De rechtszaak is aangespannen tegen het geluidsoverlast die zorgt dat de 'kwaliteit van leven ernstig zullen verslechteren.'

De Formule 1 heeft al het één en ander aangepast aan het circuit nadat er kritiek binnenkwam bij de organisatie. Zo is er een stuk Northwest 199th Street verwijderd en zijn de tijden van de vrijdagtraining gewijzigd om de lokale bevolking te sussen. Dat lijkt voor deze bewoners in Miami nog steeds niet voldoende.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws