Hill: 'De Hamiltons en Verstappens stijgen altijd' Formule 1

Hill: 'De Hamiltons en Verstappens stijgen altijd'

Door Christian Moerman 04 februari 2020 | 15:29


Damon Hill heeft perspectief geboden op de Formule 1 van tegenwoordig. Hill, die op 36-jarige leeftijd wereldkampioen wist te worden kijkt naar hoe hij de sport in is gekomen en hoe dat tegenwoordig werkt.

'Het is wonderbaarlijk dat ik er doorheen gekomen ben. Ik heb gewoon heel veel geluk gehad. Dat gebeurt nu niet meer, op 32-jarige leeftijd debuteren', zo begon Hill over zijn racecarriere. Toen Hill 32 was reed hij zijn eerste wedstrijd in de Formule 1, dit is inmiddels ondenkbaar.

Maar de zoon van tweevoudig wereldkampioen Graham Hill hield vol. Het wierp zijn vruchten af: 'Je weet altijd dat er een kans is. Als je dicht bij de sport blijft, kan er altijd iets gebeuren. Zolang je klaar bent om die kans te grijpen en tegen de deur blijft leunen, kan je binnenkomen.'

'Als de deur opent en je bent niet klaar, dan mis je die kans', vervolgt de Brit filosofisch. Na vier jaar in de sport werd hij wereldkampioen, alhoewel hij denkt dat hij Ayrton Senna op de top van zijn kunnen nooit had kunnen verschalken.

Bij Red Bull weet je dat Marko beslist

In het interview tegenover Auto, Motor und Sport benadrukt de voormalig Williams-coureur dat de sport tegenwoordig anders werkt. Vroeger verzamelde je zelf sponsoren, tegenwoordig zijn er allerlei juniorenprogramma's die voor loyaliteit de meest talentvolle coureurs een kans in de Formule 1 bieden.

'Elke periode heeft dezelfde druk, maar op een andere manier. Als je een Red Bull-coureur bent weet je dat Helmut Marko beslist: je zit erbij of je mag weg', denkt Hill. Vroeger kenden de coureurs ook druk om te presteren, maar dan van je sponsoren, nu van het team.

Zoals we bij Pierre Gasly en Daniil Kvyat gezien hebben kan het twee kanten op als je eenmaal de deur gewezen bent door bijvoorbeeld Marko: 'Als coureurs dat ervaren, dan worden je wakker. Dan zinken ze of vliegen ze. We zien dit bij Red Bull regelmatig.'

Hamiltons en Verstappens leiden de sport

Hill noemt Hamilton en Verstappen in één adem. Dat zijn volgens de wereldkampioen de mannen die nooit aan de top van hun kunnen zitten: 'Er zijn coureurs met ongelooflijk talent, de Hamiltons en de Verstappens.'

'Dat zijn de snelste mannen, die zullen altijd in kwaliteit blijven stijgen. Maar zelfs zij hebben momenten waarin ze denken; ik ga alles verliezen', Hill haalt eigen herinneringen op nadat hem gevraagd werd of hij nooit bang was dat hij het van de jonge honden (onder anderen Michael Schumacher, red.) in de sport zou gaan verliezen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws