Saoedie-Arabië snel op de kalender als het aan enthousiaste Grosjean ligt Formule 1

Saoedie-Arabië snel op de kalender als het aan enthousiaste Grosjean ligt

Door Sam Koster 07 februari 2020 | 20:23


Romain Grosjean kan niet wachten totdat de lichten uit zullen gaan voor de eerste Saoedische Grand Prix. De Frans-Zwitserse rijder was als directeur van de Grand Prix Drivers' Association ter plekke in de Arabische staat en is vol goede hoop teruggekeerd, laat hij aan Motorsport.com weten. 

Het streng islamitische land zou per 2023 op de kalender terecht moeten komen met een race op een nieuw te bouwen circuit. De taak om de omloop te ontwerpen ligt bij de Oostenrijker Alexander Wurz, die van 1997 tot en met 2007 met tussenpozen actief was in de Formule 1. Daarnaast is Wurz voorganger van Grosjean als GPDA-voorzitter.

Grosjean dik tevreden met ontwerper Wurz

Het eerste ontwerp roept overtuigd enthousiasme op bij de Haas-coureur. 'Alexander heeft een superontwerp liggen', aldus Grosjean. 'Hij weet precies wat de coureurs willen en luistert ook naar ons als coureurs die uiteindelijk op de baan zullen racen', vervolgt Grosjean. De Haas-rijder ziet het project dan ook graag slagen: 'Ik hoop echt dat we hier gaan racen'. (Foto: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws