Update | Duitse RTL doet geen live verslag bij GP Vietnam vanwege coronavirus Formule 1

Update | Duitse RTL doet geen live verslag bij GP Vietnam vanwege coronavirus

Door Rick Pasker 19 februari 2020 | 12:12


Het coronavirus was al enige tijd aanwezig in Vietnam, maar het komt nu wel heel dicht bij het Hanoi Street Circuit waar voorlopig op 5 april de eerste Grand Prix van Vietnam verreden zal worden.

In totaal zijn er vijftien mensen in het Aziatische land geïnfecteerd met het virus, het gaat echter niet de goede kant op. De overheid heeft maatregelen getroffen nadat het virus vlakbij Hanoi gesignaleerd is.

Maar liefst 10,000 inwoners leven inmiddels in quarantaine in een klein dorpje dat op dertig kilometer afstand ligt van het Hanoi Street Circuit. De aanleiding was het feit dat er zes nieuwe geïnfecteerden gevonden werden in het dorpje.

Grand Prix van Vietnam in gevaar?

Wat heeft dit te betekenen voor de Grand Prix van Vietnam? Voorlopig nog niets. De hoeveelheid geïnfecteerden in Vietnam ligt bij lange na niet zo hoog als in het Chinese buurland.

Een eventuele tweede afgelasting zal volgens FIA-topman Ross Brawn dan ook niet nodig zijn: 'Het advies dat wij vanuit de regio krijgen geeft aan dat we daar gewoon kunnen racen', aldus de Brit volgens BBC. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 12.15u | Duitse RTL doet geen live verslag bij GP Vietnam vanwege coronavirus

Het coronavirus is momenteel een groot probleem en heeft ook effect op de Formule 1. Zo is de Chinese Grand Prix al afgelast en nu beginnen er langzamerhand ook problemen te ontstaan rondom de Grand Prix van Vietnam.

Zo heeft het Duitse RTL aangegeven niet vanuit Hanoi uit te willen zenden. De productie achter de televisiezender wil de race gaan verslaan vanuit Keulen. De zender gaf als reden de niet te berekenen verspreiding van het coronavirus. Vooralsnog gaat de Grand Prix zelf wel door.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws