Update | Consumentenpartij wil Ferrari SF1000 confisqueren Formule 1

Update | Consumentenpartij wil Ferrari SF1000 confisqueren

Door Christian Moerman 13 februari 2020 | 14:29


Ferrari heeft het logo voor 2020 gepresenteerd en de Italiaanse consumentenbond is niet blij. De president van de consumentenbond heeft in een tweet aangegeven wat het probleem is.

'Lijkt dit niet te veel op elkaar? Dat is waarom we dit gerapporteerd hebben aan de Italiaanse autoriteiten', de Italiaanse renstal zou met het nieuwe logo de regels hebben overtreden. Deze tweet is van vorig jaar, maar dit logo is wel wat het probleem veroorzaakt.

Het Ferrari-logo gaat gepaard met Mission Winnow, dat sinds vorig jaar als sponsor te vinden is op de achtervleugel van de rode bolide. De pijl zou, als hij vijfenveertig graden gedraaid wordt, lijken op een logo dat voorheen gebruikt is.

Oud Ferrari-sponsor Marlboro

Het logo van oud Ferrari-sponsor Marlboro lijkt namelijk aardig op het meest recente logo. De zaak is vorig jaar ook al aangekaart, nu wil de Italiaanse autoriteit het doorzetten. Ferrari en hoofdsponsor Mission Winnow zouden voor de rechter gesleept kunnen worden.

Volgens de voorzitter van de consumentenbond, genaamd Massimiliano Dona is er in Australië al onderzoek gedaan naar het nieuwe logo en sluiten de Italianen dus aan op de vermoedens van wettelijke onjuistheden. (Foto: Ferrari F1 Media)

Update 14.30u | Partij wil Ferrari SF1000 confisqueren

Naar aanleiding van het Ferrari-logo, dat teveel doet denken aan de voormalige Marlboro-samenwerking, is er meer informatie naar buiten gekomen omtrent de klacht.

'Het Mission Winnow logo dat momenteel gebruikt wordt, doet direct of indirect denken aan een belangrijke fabrikant van sigaretten en tabakproducten', citeert AutoMoto.

'Wij zullen legale stappen ondernemen tegen Ferrari', meldt Codacons CEO Carlos Rienzi. Codacons is een organisatie die opkomt voor de rechten van de consument. 'Ook verwachten wij dat de nieuwe SF1000 die gister gepresenteerd is, geconfisqueerd wordt.'

De vraag blijft of de Italiaanse autoriteiten dit verzoek bereid zijn in te willigen. Voorlopig lijkt het onwaarschijnlijk dat ze de Ferrari SF1000 innemen als gevolg van de aanklacht.

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

ArjenG
13 Feb 2020 om 16:04
Quote van Christian Moerman
Beste Arjen,

Dat is inderdaad bij ons bekend, maar het gaat over dezelfde zaak. Daarom hebben wij besloten een oude tweet te gebruiken.

Met vriendelijke groet,
Christian Moerman

Helder! bedankt voor je toelichting!

Christian Moerman
13 Feb 2020 om 14:21
Quote van ArjenG
Jullie zien dat dit een post is van 6 maart 2019?

Beste Arjen,

Dat is inderdaad bij ons bekend, maar het gaat over dezelfde zaak. Daarom hebben wij besloten een oude tweet te gebruiken.

Met vriendelijke groet,
Christian Moerman

ArjenG
13 Feb 2020 om 14:01

Jullie zien dat dit een post is van 6 maart 2019?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws