Abiteboul vreest vertrek Ricciardo: 'We moeten die belofte waarmaken' Formule 1

Abiteboul vreest vertrek Ricciardo: 'We moeten die belofte waarmaken'

Door Christian Moerman 13 februari 2020 | 13:56


Cyril Abiteboul heeft tijdens de presentatie van de RS20 de verwachtingen voor 2020 getemperd. De Franse teambaas benadrukt dat de renstal hoogstwaarschijnlijk ook in 2020 niet voor een podiumplek kan vechten. Hoe lang blijft Daniel Ricciardo geloven in de valse beloften?

'We hebben geen hoge verwachtingen, dus dat is erg jammer voor Ricciardo. Zijn tweede jaar gaat het nog niet veel beter zijn, maar het zal meer gaan om zijn perceptie van wat we in 2021 kunnen doen', zo opent de Renault-teambaas tegenover Motorsport.

Abiteboul merkt op dat Ricciardo's contract aan het einde van het aankomende seizoen afloopt en dat ze hem graag willen behouden. Met het grillige toekomstperspectief bij de Franse renstal is het nog maar de vraag of Ricciardo graag blijft.

Het zal volgens Abiteboul vooral afhangen van hoe het aankomende seizoen eruit zal gaan zien. Als ze relatief sterk voor de dag kunnen komen en dat momentum ook in 2021 door kunnen zetten, zou Ricciardo bij kunnen tekenen gokt hij.

Verwachtingen bij Renault hoog

Renault heeft Ricciardo binnen kunnen halen omdat ze in 2018 sterk oogden. Vorig jaar ging het minder, maar Abiteboul blijft erbij dat ook de verwachtingen voor 2021 hoog liggen.

Zal het genoeg zijn? 'Op een gegeven moment houden verwachtingen op en hebben we meer nodig. We moeten die belofte waarmaken om de line-up te behouden die we nu hebben', concludeert de Renault-topman. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws