Ocon onthult: 'Ik heb Mercedes-informatie meegenomen' Formule 1

Ocon onthult: 'Ik heb Mercedes-informatie meegenomen'

Door Christian Moerman 13 februari 2020 | 14:10


Esteban Ocon heeft jaren bij Mercedes meegelopen en mag nu aan de slag bij Renault. De teams hebben afgesproken dat hij bepaalde informatie mee mag nemen en ook spreekt de Fransman over de RS20.

Mercedes is in alle opzichten de maatstaf geweest voor de rest van het veld over de afgelopen jaren. Het feit dat Ocon van een dergelijke professionele omgeving heeft mogen proeven komt hem dan ook zeker ten goede.

'Natuurlijk moet je professioneel blijven en kan je niet alles weggeven van je oude werkgever. De ingenieurs moeten er minstens een jaar uit zijn voordat ze ergens anders aan de slag mogen, bij coureurs is dit niet het geval', merkt de Renault-coureur op tegenover Motorsport.

Ocon mag Mercedes-informatie delen

Sommige informatie van Mercedes mag Ocon delen: 'Ik heb informatie meegenomen, maar alleen waar beide teams het over eens waren. De RS20 is zeker anders, de mannen in de fabriek zeggen zelfs dat het waarschijnlijk de grootste stap van de afgelopen drie of vier jaar is.'

Ondanks dat we tijdens de lancering op 12 februari dus weinig van de RS20 te zien hebben gekregen, viel het Ocon op dat de bolide wel degelijk verschilde van de auto van vorig jaar, naar zijn weten heeft Renault een grote stap gezet. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws