Horner: 'Gelimiteerde tijd om alle plooien glad te strijken' Formule 1

Horner: 'Gelimiteerde tijd om alle plooien glad te strijken'

Door Christian Moerman 13 februari 2020 | 15:33


Christian Horner heeft op Silverstone benadrukt dat de filmdag voor Red Bull een belangrijk moment was. De Oostenrijkse renstal gebruikte de dag om de eerste kilometers op de teller van de RB16 te zetten, in aanloop naar Barcelona een goed moment ter evaluatie.

Ook bij de Britse teambaas kriebelde het toen het doek van de nieuwe Red Bull-auto getrokken werd. Het succesvol verlopen van de eerste 100 kilometer zegt wel degelijk wat: 'Fantastisch om de RB16 voor het eerst op het circuit te zien. Het is altijd spannend aan het begin van het jaar.'

'We hebben nu een gelimiteerde hoeveelheid tijd om naar de bolide te kijken en alle plooien glad te strijken voordat we naar Barcelona gaan', vervolgt de Red Bull-topman tevreden. Red Bull ligt goed op schema en wil in 2020 Mercedes uitdagen voor de wereldtitel.

Red Bull mikt op efficiëntie in Barcelona

Er zullen dit jaar slechts zes testdagen plaatsvinden, in plaats van de gebruikelijke acht. Dit is volgens Horner een nadeel: 'We testen dit jaar maar zes dagen, het is cruciaal om te zorgen dat allebei de coureurs zo veel mogelijk uit die testdagen halen.'

'Voor Albon is het al helemaal belangrijk, zijn tweede seizoen voor Red Bull hopen we er alles uit te kunnen halen. Elkaars debriefs volgen, de data bekijken en ook als ze niet in de auto zitten alles volgen, dat zal allemaal belangrijk zijn voor het seizoen', vervolgt Horner. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws