Waarom kan een matig seizoen voor Red Bull een vliegende start in 2021 betekenen? Formule 1

Waarom kan een matig seizoen voor Red Bull een vliegende start in 2021 betekenen?

Door Christian Moerman 13 februari 2020 | 18:38


Motorsport Italia meldt dat de verliezer van de 2020-strijd, zomaar een significant voordeel kan hebben in het nieuwe seizoen. Het belooft een waardig gevecht te worden, maar gaat dat gevolgen hebben voor de komende jaren.

'Het is geen geheim dat de teams al tijd bezig zijn met het ontwerpen van de 2021-bolides. Als de Formule 1 een simpeler aerodynamisch model adopteert wordt eindelijk de zevenjarige cyclus verbroken', zo openen de Italianen.

De lancering van de nieuwe Formule 1-reglementen zal een mogelijkheid zijn om de hiërarchie binnen het veld te herstellen en daarom kan men dit seizoen afschilderen als transitieseizoen.

'Het zal een passend excuus zijn voor alle teams die dit jaar geen competitieve auto op de baan kunnen zetten, sterker nog, er wordt verwacht dat alleen de titelstrijders tot aan het einde door zullen blijven ontwikkelen', zo wordt het verhaal vervolgd.

Wie haakt er af, Red Bull of Ferrari?

Maar terwijl de meeste teams al naar 2021 kijken, moeten de teams die nog in de race zijn voor het kampioenschap een keuze maken: 'De rest van het veld focust zich op de toekomst. Daarom wordt het afwachten wie serieus de strijd aan kan gaan met Mercedes.'

'Het zal een pittig gevecht worden tussen drie partijen, Mercedes, Red Bull en Ferrari. De partij die vroegtijdig afhaakt kan sneller aanhaken bij de rest van de achterliggers', wordt geconcludeerd. Zo zou een mislukte 2020-poging voor de titel, omgebogen kunnen worden in een veelbelovend 2021-seizoen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws