Personeel OV wil staken, chaos dreigt voor GP Australië Formule 1

Personeel OV wil staken, chaos dreigt voor GP Australië

Door Maurits Kappetijn 13 februari 2020 | 19:52


Er hangt een grote grijze wolk boven de verkeersplannen van de Grand Prix van Australië. Door een conflict met hun werkgevers zijn de tram- en buschauffeurs in Melbourne van plan om het werk tijdens het raceweekend neer te leggen.

Motorsport-total.com meldt dat het bedrijf achter een groot deel van het openbaar vervoer in de Australische stad, Yarra Trams, overhoop ligt met haar personeel. De trambestuurders van Melbourne eisen vijf procent salarisverhoging en willen daarvoor van donderdag tot en met zondag staken. 

Promotor GP Australië vooralsnog zonder zorgen

Volgens het Duitse medium zouden ruim 1500 mensen van plan zijn om het werk neer te leggen. Dit zou betekenen dat de toegangswegen naar het circuit in Melbourne beperkt zullen zijn; het evenement is doorgaans erg afhankelijk van het openbaar vervoer. 

Een woordvoerder van de promotor van de GP van Australië laat weten de situatie in de gaten te houden. 'We weten dat het speelt. Het is een slimme tactiek om 30 dagen van te voren een staking te plannen voor een cruciaal weekend. Ik ben er van overtuigd dat de partijen er gezamenlijk uit zullen komen.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws