Mercedes rondt de eerste meters van de W11 af op Silverstone Formule 1

Mercedes rondt de eerste meters van de W11 af op Silverstone

Door Maurits Kappetijn 14 februari 2020 | 09:34


Mercedes heeft zojuist haar nieuwe auto voor het 2020-seizoen gedeeld op social media. De regerend wereldkampioen zal opnieuw een gooi willen doen naar het kampioenschap en doet dat met een auto waarvan de livery reeds bekend is gemaakt.

Om 09.30u 's ochtends is de eerste foto geplaatst, over enige tijd zal er ook een livestream hier aangeboden worden afkomstig van het YouTube-kanaal van Mercedes. Hierin zal Toto Wolff ingaan op vragen over het komende seizoen.

Afgelopen week verschenen er plots al afbeeldingen van de nieuwe Mercedes-auto. Het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kon niet wachten en deelde verschillende foto's via haar sociale mediakanalen. De foto's van de nieuwe Mercedes-livery kan je hier zien. 

Rode luchtinlaat voor nieuwe Mercedes-auto

De grootste visuele verandering aan de nieuwe bolide zal de roodgekleurde sponsoring zijn van INEOS. Het bedrijf is een nieuwe grote sponsor van het team en zal in een rode kleur rondom de luchtinlaat te zien zijn. 

Niet in staat om de video's en tweets bij te houden? Geen zorgen! F1Maximaal houdt je middels onderstaand liveblog op de hoogte van alles omtrent de launch van de nieuwe Mercedes-auto. Volg het evenement hier en praat mee!

Mercedes toont nieuwe bolide

Mercedes heeft inmiddels de eerste foto van de 2020-bolide getoond via Instagram en Twitter. Met dit staaltje ingenieurswerk gaan ze het komende seizoen de uitdaging aan en moeten ze Red Bull en Ferrari van zich af zien te slaan.

Er volgt vandaag ook een presentatie en een shakedown, waarin vermoedelijk allebei de coureurs de W11 op het circuit uit gaan proberen. Voor alle updates rondom de presentatie en de rondjes die gereden zullen gaan worden kan de liveblog geraadpleegd worden. (Foto: Mercedes AMG F1)

Bottas kruipt achter het stuur van de W11

We weten inmiddels dat Valtteri Bottas als eerste plaats zal nemen in de Mercedes W11. Hij zal de eerste testrit maken, later op de dag neemt Hamilton het van hem over. 

F1 Mercedes launch 2020 auto live

 

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

Deze liveblog komt ten einde

Helaas zullen wij voorlopig deze liveblog sluiten. Het feest op Silverstone is inmiddels afgerond, allebei de coureurs hebben hun ronden gereden en tot volgende week woensdag staan ze weer naast het asfalt. Niet getreurd, we gaan vanaf 18.00u weer door. Dan wordt de presentatie van AlphaTauri uitvoerig besproken.

Een bedankje van Lewis

Hamilton bedankt zijn team nog even voor de eindeloze hoeveelheid werk die ze in de W11 gestopt hebben. Dat paarse helmpje? Dat is de nieuwe helm van de zesvoudig wereldkampioen.

Zo klinkt de Mercedes W11

Zo klinkt de Mercedes W11. De bolide wordt nu uitgetest op Circuit Silverstone.

Nog ééntje dan!

Nog ééntje dan, voordat niemand minder dan wereldkampioen Lewis Hamilton het stuurtje overneemt van Valtteri Bottas..

Nog ééntje dan!

Meer materiaal van de W11

De W11 draait op volle toeren! Bottas is momenteel de nieuwe Mercedes-bolide door de bochten van Silverstone aan het manoeuvreren.

Meer materiaal van de W11

De eerste kiekjes sijpelen door!

Daar is 'ie dan! Na lang wachten eindelijk de Silver Arrow op het circuit. Met Valtteri Bottas achter het stuur.

Mercedes wacht met plaatsen van foto's..

Mercedes doet er lang over om de eerste batch foto's te plaatsen die geschoten zijn tijdens de eerste ronden op Silverstone. Naar eigen zeggen zouden ze om 11.30u een lading foto's online zetten, maar tot nu toe blijkt daar weinig van. Zodra ze besluiten om de foto's met de rest van de wereld te delen zullen wij die uiteraard doorspelen via deze liveblog.

Wat Hamilton te zeggen had over Verstappen

Hamilton haalde tijdens het promotionele evenement heel even de Nederlander aan. Wat hij gezegd heeft leest u hier:

https://www.f1maximaal.nl/formule-1/272774/hamilton-wil-niets-kwijt-over-rivaliteit-met-verstappen-is-een-teken-van-zwakte

Wolff spreekt

Benieuwd wat Wolff allemaal te zeggen had?

https://www.f1maximaal.nl/formule-1/272771/wolff-op-silverstone-een-dag-als-vandaag-is-heel-belangrijk

Wat gaan de coureurs van de W11 vinden?

Wat zullen de coureurs vinden van de Mercedes W11? Vermoedelijk staan ze zo naast teambaas Toto Wolff op het podium en gaan ze het ons haarfijn uitleggen!

Nog eentje van de zijkant

Ook van de zijkant ziet de W11 er waanzinnig uit!

We tellen af naar de interviews

Over ongeveer dertig minuten zullen de sleutelfiguren binnen Mercedes op het podium te vinden zijn, daar tellen we momenteel naar af. 

Mercedes geeft mondjesmaat foto's vrij

Mercedes doet zuinig met het vrijgeven van de foto's. Van de W11 staan - naast de foto op Instagram en Twitter - slechts twee vrijwel identieke foto's online. Mocht er meer materiaal vrijgegeven worden, dan zijn wij er uiteraard als de kippen bij en krijgt u het meteen te zien.

Er komen meer foto's aan

Mercedes heeft meer foto's geplaatst van die nieuwe wagen, deze staan echter niet op social media. Wij zullen daarom deze foto's over enkele minuten in dit artikel plaatsen zodat jullie een volledig beeld krijgen van de Mercedes W11.

De W11!

En de W11 is online!

Nog zeven minuten te gaan

Over zeven minuten zullen de eerste foto's verschijnen van de W11! Kan Mercedes deze bolide gebruiken om in 2020 de zevende wereldtitel te veroveren?

Shakedown day!

'En zo begint het, shakedown day', klopt Valtteri Bottas. Vermoedelijk zullen vandaag allebei de coureurs plaatsnemen in de W11 op Silverstone.

Bottas 3.0

Bottas is terug in stijl in 2020. De Fin 'heeft een winter niet geschoren' en heeft inmiddels wat weg van de Rick Energy-man die vorig jaar acuut de sponsordeal met Haas beëindigde.

Wij houden u op de hoogte!

In de tussentijd zullen wij u continu op de hoogte houden van de meest recente ontwikkelingen, interviews en video's. 

Foto's van de W11 laten op zich wachten

De foto's van de W11 laten op zich wachten. Naar verluidt zullen om 09.30u de eerste foto's van de nieuwe bolide op social media verschijnen.

Mercedes plaagt

Benieuwd hoe de nieuwe bolide eruit ziet? Wij ook! Mercedes houdt voorlopig de kaken stijf op elkaar..

Om half negen begint het feest

Om half negen zullen de eerste foto's van de Mercedes W11 veschijnen, daarna zal er een presentatie volgen en een shakedown. Mercedes zal dan hetzelfde doen als Red Bull twee dagen geleden, namelijk de W11 het circuit op sturen.

Welkom bij deze liveblog!

Welkom bij deze liveblog! Vandaag doen we live verslag van de wereldkampioen Mercedes, die de bolide gaat tonen die ze in 2020 het zevende kampioenschap op rij op zal moeten leveren.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws