Wolff twijfelt: 'Tekenden Verstappen en Leclerc écht voor zo lang?' Formule 1

Wolff twijfelt: 'Tekenden Verstappen en Leclerc écht voor zo lang?'

Door Christian Moerman 14 februari 2020 | 08:30


Toto Wolff gelooft niet dat Charles Leclerc zijn contract hem definitief vijf jaar bij Ferrari houdt. De Mercedes-teambaas gelooft dat de jonge coureurs altijd meerdere opties open houden, zo ook Max Verstappen.

'Ik geloof dat de contracten hedendaags veel complexer zijn dan gemeld wordt in de media, tekenden Verstappen en Leclerc écht voor zo lang? Het zou mij verbazen als ze zich zo lang aan hun teams binden en daarmee verder overal de deuren sluiten', zo opent Wolff in een interview met Auto Motor und Sport.

Wolff laat doorschemeren dat de Duitse renstal wellicht alsnog achter de jongelingen aan zal willen gaan: 'Zo lang wij de snelste auto hebben - dit blijf onze prioriteit - zullen wij altijd een keuze hebben. Zo kunnen wij kiezen wie we in onze auto's willen hebben.'

Verlenging Hamilton niet vanzelfsprekend

Wolff benadrukt dat de vroegtijdige contracten van de concurrentie niet per definitie een contractverlenging van Hamilton inhouden: 'Voor een coureur op dit niveau heb je altijd meerdere opties, niet slechts één.'

'Net zoals wij meerdere opties hebben als team, wanneer onze auto competitief is. Wij gaan alle mogelijke scenario's en opties overwegen, Lewis doet dit ook', vervolgt de Oostenrijker.

Kiest Hamilton voor Mercedes?

De vraag blijft of Hamilton uiteindelijk voor Mercedes zal kiezen. Wolff klinkt niet ongerust: 'Ik denk dat we ons in een zeer gebalanceerde situatie bevinden, hij wil graag in de snelste auto rijden en wij willen graag de snelste coureur.'

'In dit opzicht is het binnen het team altijd zeer harmonieus geweest', concludeert Wolff. Hoewel hij eerder suggereert dat Mercedes alsnog achter een van de jonge coureurs aan kan gaan, zouden ze met een verlengd verblijf van Hamilton ook zeer tevreden zijn. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
21 Feb 2020 om 13:44

Je kan van alles denken,maar op de baan gebeurd het.f1 fan

Micks023
14 Feb 2020 om 08:35

Wolff voelt de hete adem in zijn nek van 2 jongen honden en baalt dat ie te laat was om Max of Charles warm te houden voor 2021..

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws