Ontwerper Key over de MCL35: 'Kostte tijd en vormde een uitdaging' Formule 1

Ontwerper Key over de MCL35: 'Kostte tijd en vormde een uitdaging'

Door Christian Moerman 14 februari 2020 | 09:05


James Key was dit jaar voor het eerst verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling van een Formule 1-bolide. Met de MCL35 maakt hij zijn debuut en hij heeft toegelicht wat hij gedaan heeft.

'We hebben de lessen die we geleerd hebben van de MCL34, toegepast op de nieuwe bolide. Ook hebben we naar nieuwe concepten gekeken, dat is waarom je op enkele gebieden veranderingen zien', zo opent Key tegenover Motorsport-Total.

Met name de voorkant is aanzienlijk vernieuwd. De neus kende luchtgaten, die zijn volledig verdwenen, de voorvleugel is uitgebreider en de sidepods zijn kleiner, waardoor de MCL35 wat slanker is dan zijn voorganger.

Key licht MCL35 toe

De achterkant van de bolide is veranderingen ondergaan die duidelijker te merken zijn. Key merkt op dat het een nieuwe aanpak is: 'Deze aanpak loopt van de cockpit naar de achterkant.'

'Het chassis volgt de trend waarin de sidepods kleiner worden. Alles onder controle houden na deze aanpassing is niet makkelijk, het kost tijd en vormde een uitdaging met het passen van de krachtbron', vervolgt de technische McLaren-man.

Key met zijn eigen filosofie

Omdat het voor het eerst is dat Key helemaal zelf het ontwerp van een bolide verzorgde, kon hij experimenteren: 'Aan de voorkant, bijvoorbeeld, hebben we aanpassingen gemaakt die alleen mogelijk waren bij deze nieuwe bolide.'

'Alles wijst op wat we geleerd hebben in 2019. De MCL34 is, op een bepaalde manier, de vader van dit nieuwe concept. Er waren toen alleen bepaalde dingen die we niet toe konden passen', concludeert hij zonder te veel in detail te treden. Carlos Sainz en Lando Norris zullen in 2020 plaatsnemen in de MCL35. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws