Hamilton wil niets kwijt over rivaliteit met Verstappen: 'Is een teken van zwakte' Formule 1

Hamilton wil niets kwijt over rivaliteit met Verstappen: 'Is een teken van zwakte'

Door Gino Haverkamp 14 februari 2020 | 10:59


Lewis Hamilton houdt zich op de vlakte over wie zijn rivalen zijn komend Formule 1-seizoen. Op de perspresentatie van zijn team Mercedes gaat hij in op de vraag wie zijn grootste rivalen zijn komend seizoen.

'Hij in ieder geval', zegt Hamilton, verwijzend naar de naast hem staande teamgenoot Valtteri Bottas. Daarnaast verwacht hij dat hij in 2020 strijdt met dezelfde coureurs als waar hij in 2019 mee de degens kruiste. Zo zei Max Verstappen in een eerder stadium dat hij Hamilton als grote rivaal ziet.  De Brit laat zich echter niet verleiden tot uitspraken over hun. 'Ik vind het grappig om te horen. Ik spreek liever op de baan' zegt hij. 'Ik zie dat als een teken van zwakte', verwijst hij naar de uitspraken van de twee jongelingen.

'Ik voel op dit moment geen druk'

Vrijdagochtend werd de nieuwe Mercedes gepresenteerd. Hamilton kijkt dan ook uit naar het nieuwe seizoen, nu het Formule 1-circus langzaam uit haar winterslaap trekt. '

Ik voel op dit moment geen druk. Het gaat nu nog om plezier. Je focust, maar je geniet ook van het moment. Het team werkt zo hard om de auto samen te stellen en alleen wij twee (verwijzend naar hemzelf en Bottas, red.) rijden erin. Het is echt ongelofelijk. Het team heeft er maanden aan gewerkt om de auto te maken die nu in de garage staat.'

Bottas maakt eerste meters in W11

De Mercedes W11, de auto van de Duitse renstal voor 2020, wordt vrijdagochtend voor het eerst bestuurd door Bottas voor de filmdag die het team gepland heeft. Ondanks dat dat geen officiële test is, heeft de demonstratie zeker nut. 'Je kan nu al de kinderziektes eruit halen en data opdoen', vertelt hij.

De Fin heeft er in ieder geval veel zin in. 'Het is toch altijd een totaal andere wagen dan het jaar ervoor. Om het vertrouwde gevoel weer te krijgen is altijd iets om naar uit te kijken', zegt een duidelijk enthousiaste Bottas. 'Het is ons wapen voor dit seizoen.' (foto: Mercedes AMG F1)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws