Update | Vandoorne officieel reservecoureur bij Mercedes in 2020 Formule 1

Update | Vandoorne officieel reservecoureur bij Mercedes in 2020

Door Christian Moerman 17 februari 2020 | 20:31


Stoffel Vandoorne zal het komende jaar volgens RaceFans aan de slag gaan als reserverijder bij Mercedes. Nadat Esteban Ocon besloot dat de toekomst bij Renault er rooskleuriger uit zag moesten de Duitsers op zoek naar een nieuwe derde man.

Vandoorne wist in 2017 en 2018 een stoeltje veilig te stellen bij McLaren. Het team was in die periode niet vooruit te branden en de Belg kwalificeerde zelden hoger dan de laatste startrij.

In zijn tijd bij McLaren wist Vandoorne als hoogste eindklassering tweemaal een zevende plek te behalen, allebei de keren in 2017. Tijdens de Grand Prix van Italië en de Grand Prix van Maleisië bleek hij in vorm.

Vandoorne in Formule E-team Mercedes

Vandoorne bezet momenteel een stoeltje in het Formule E-team van Mercedes, waar hij begin dit jaar te horen kreeg dat Nederlander Nyck de Vries in de andere bolide plaats zou gaan nemen. Blijkbaar valt dat dus prima te combineren met een rol als reserve-coureur, anders hadden de Silver Arrows hem vast niet aangesteld als reserverijder. (Foto: McLaren F1 Media)

Update 18:00 (19-2) | Vandoorne officieel reservecoureur bij Mercedes

Na berichten van Racefans bevestigt Formula1.com het nu ook: Stoffel Vandoorne zal in 2020 een reserverol vervullen bij het team van Mercedes. Daarmee krijgt de teamgenoot van Nyck de Vries in de Formule E een extra taak binnen het Duitse autoconcern.

Vandoorne reed eerder al in de Formule 1 en dus heeft de coureur al de nodige vereiste ervaring voor een plekje als reservecoureur. De Formule 1 meldt op haar eigen website dat de Belg komend seizoen de stand-in is voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas en daarmee heeft hij dus een drukke agenda voor de boeg. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws