Rosberg: 'Hoor geruchten dat Honda meer PK's levert dan Mercedes' Formule 1

Rosberg: 'Hoor geruchten dat Honda meer PK's levert dan Mercedes'

Door Christian Moerman 14 februari 2020 | 13:39


Nico Rosberg kan niet wachten op het nieuwe seizoen. De voormalig Mercedes-coureur denkt dat het zijn oude team is dat in 2020 het voortouw neemt. Maar om verschillende redenen zouden Red Bull en Ferrari dit jaar in kunnen lopen op de Duitsers.

'Mercedes is weer favoriet, maar ik verwacht een nóg spannender seizoen dan in 2019. Ik ben ervan overtuigd dat Red Bull en Ferrari uitstekend doorontwikkeld hebben gedurende de winter. Zij zullen het seizoen goed starten', zo opent Rosberg tegenover RTL.

Rosberg weet waar Ferrari's probleem zit

Rosberg weet waar Ferrari het elk jaar laat liggen: 'Ferrari weet vaak aan het begin van het seizoen pole positions te behalen, maar weet die in de race dan niet om te buigen naar overwinningen.'

'Zij moeten op een gegeven moment leren hoe ze dat op moeten lossen, als dat lukt zijn ze net zo sterk als Mercedes', vervolgt de Duitser die in 2016 wereldkampioen werd.

Red Bull brengt gevaar

Over Red Bull is Rosberg zeer te spreken: 'Bij Red Bull doet de Honda-krachtbron het nu uitstekend, misschien kan Honda zich inmiddels zelfs al meten met Mercedes. Ik hoor geruchten over de Honda-krachtbron die meer PK's levert dan die van Mercedes.'

'Door het seizoen heen is Red Bull altijd ijzersterk in de ontwikkeling. Die zullen ongetwijfeld ook in de winterstop dus stappen gemaakt hebben. In Melbourne gaan we zien of ik gelijk heb, ik denk dat het spannend gaat worden', concludeert hij.

Rosberg, die via zijn eigen Youtube-kanaal reacties levert op de races, meldt dat de kans er dik in zit dat Honda vrijwel niet meer onder doet aan Mercedes. De kampioenschapsstrijd van Max Verstappen ziet er dan ineens een stuk rooskleuriger uit. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws