'Renault-krachtbron misschien wel het slechtste onderdeel van de MCL35' Formule 1

'Renault-krachtbron misschien wel het slechtste onderdeel van de MCL35'

Door Christian Moerman 14 februari 2020 | 15:40


De internationale sportkranten hebben de presentatie van de MCL35 niet gemist. In Italië wordt er aandachtig gekeken naar de nieuwe McLaren-bolide en uiteraard is er in Spanje, het thuisland van coureur Carlos Sainz, geschreven over de nieuwe auto.

De Italianen weten poëtisch neer te zetten dat het bij McLaren in 2020 vooral om de weg naar boven draait. Zoals technisch directeur James Key meldde: 'Het is vooral zaak om geen plekken te verliezen dit jaar', hij doelt hiermee op de vierde plaats die vorig jaar in het constructeurskampioenschap behaald werd.

Dit is het eerste ontwerp van Key, volgens La Gazzetta dello Sport een mooie en gebalanceerde bolide: 'Ze hebben alle goede ideeën van de competitie gecombineerd met mooie, slanke zijkanten a la SF1000 en RB16 en een smalle neus, zoals te zien was bij de Mercedes W10 vorig jaar.'

Key zet stappen met McLaren MCL35

'De MCL35 lijkt in de eerste instantie een stap in de goede richting vergeleken met de voorganger. In 2021 wil McLaren terug naar de top met Mercedes-power. In de tussentijd moeten ze genoegen nemen met de teleurstellende Renault-krachtbron, misschien wel het slechtste onderdeel van de bolide', vervolgt de sportkrant snoeihard.

Ook Spaanse sportkrant AS heeft de bolide geanalyseerd: 'De voorvleugel komt van de MCL34, maar er zit progressie in de bolide waardoor ook daar aanpassingen gemaakt moesten worden. Key omschreef het als 'nieuwe concepten'.'

McLaren sleutelt ook aan de neus

McLaren heeft ook aan de neus gesleuteld volgens het medium: 'Het is een hele andere aanpak (op technisch gebied, red.) dan die we vorig jaar gezien hebben. De versnellingsbak aan de achterkant en de ophanging zijn ook onder de loep genomen.'

'De vader van de bolide is de MCL34, maar de auto is er niet volledig op gebaseerd. Key denkt dat er met het huidige ontwerp mogelijkheden ontgrendeld zijn die hij bij de vorige versie niet zag', concluderen de Spanjaarden. (Foto: McLaren F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

bullfrog
14 Feb 2020 om 19:08

'Renault-krachtbron misschien wel het slechtste onderdeel van de MCL35' zo , die kan Abiteboul in zijn zak steken met zijn opmerkingen dat Renault beter is dan Mercedes en Honda , daar zijn de journalisten het dus niet mee eens.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws