'Mercedes leent technische details van Red Bull in W11-ontwerp' Formule 1

'Mercedes leent technische details van Red Bull in W11-ontwerp'

Door Christian Moerman 14 februari 2020 | 16:45


De auto van de huidige wereldkampioen, Mercedes, is inmiddels gelanceerd. De W11 oogt voor de doorsnee Formule 1-fan identiek aan de 2019-bolide, maar bij Auto Motor und Sport hebben ze de meest prominente veranderingen op een rijtje gezet. Het blijkt dat Mercedes voor sommige aanpassingen naar de Oostenrijkers heeft gekeken.

Allereerst wordt er ingezoomd op de 'elegante' neus: 'De eerste foto's verklappen al enkele verschillen. Aan de voorkant heeft geen lelijke en stompe neus gekozen, daarachter lijkt het onderdeel wat afgeslankt. Ook de cape, die zich onder de neus bevindt, lijkt wat aangepast.'

'Mercedes heeft met de voorwielophanging voor een evolutie van vorig jaar gekozen. In tegenstelling tot Ferrari en Red Bull, zit de bovenste stang nog steeds relatief hoog', vervolgt het Duitse medium.

Ook het chassis is veranderingen ondergaan. Het is wat uitgedund, de bargeboards zijn net zo gecompliceerd als dat ze in 2019 waren en ook heeft de bolide een nieuwe rand gekregen.

Mercedes pakt de sidepods aan

Een van de meest opvallende aanpassingen zit hem in de sidepods, dit zijn de ingangen aan de zijkant van de bolide die de mechanica moeten voorzien van koele lucht. 'Evenals McLaren en Red Bull is Mercedes voor een brievenbus-achtige ingang gegaan.'

Daarnaast is aan de achterkant te zien dat Mercedes meer de kant van Ferrari op leunt: 'De behuizing is nauw aan de bovenkant en wat breder aan de onderkant. Achter de luchtinlaat resulteert het omhulsel in een brede vin die genoeg ruimte overlaat voor het startnummer.'

Mercedes kopieert Red Bull

Voor een deel van de bolide heeft Mercedes naar Red Bull gekeken. Op het onderste deel van de auto hebben de Duitsers verticale vinnen geplaatst met daarachter een combinatie van horizontale en verticale objecten. Dit is doorgaans waar Red Bull gebruik van maakt.

Het is nog maar de vraag of de Silver Arrow zich op het circuit net zo gedraagt als in de simulaties. Vermoedelijk komen er later meer foto's vrij, dan kunnen de onderdelen in meer detail toegelicht worden. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws