Berger over Marko: 'Die blijft de komende vijf jaar nog wel zitten' Formule 1

Berger over Marko: 'Die blijft de komende vijf jaar nog wel zitten'

Door Sam Koster 14 februari 2020 | 19:04


Nog een uur en dan zal AlphaTauri, het vroegere Toro Rosso, zijn auto voor 2020 aan de wereld laten zien. Opvallende aanwezige daarbij is Gerhard Berger. De Oostenrijker was voorheen bij Toro Rosso betrokken, en zou volgens sommige geruchten zijn landgenoot Helmut Marko kunnen gaan vervangen bij Red Bull Racing.

Tegenover Motorsport-Total.com zegt Berger zelf dat hij daar 'helemaal geen interesse' in heeft. Toch is het voor Red Bull belangrijk om een nieuwe talentscout in gedachten te hebben, aangezien Marko al achterin de 70 is. Berger ziet dat anders. Volgens de voormalige Ferrari-coureur kan Marko nog zeker vijf jaar aanblijven.

Berger onder de indruk van conditie Marko

'Het enige wat Helmut kent is racen, hij leeft de autosport helemaal', vertelt Berger. 'Bovendien is hij voor zijn leeftijd erg fit, dus over vijf jaar zit hij volgens mij nog steeds aan de pitmuur', aldus de Tiroler. Naast vertrouwen in Marko heeft Berger ook enig ontzag voor hem: 'Ik kan me niet voorstellen dat ik als ik 76 ben nog de conditie heb om de hele wereld rond te reizen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws