Marko mikt op tweede seizoenshelft: 'Dan spelen ze pas een rol' Formule 1

Marko mikt op tweede seizoenshelft: 'Dan spelen ze pas een rol'

Door Rick Pasker 15 februari 2020 | 08:39


Aankomend seizoen zien we Toro Rosso niet meer terug op de grid, maar hebben we AlphaTauri daarvoor in de plaats gekregen. Achter deze verandering zitten dan ook grootse plannen, zo onthult Helmut Marko. De Red Bull-adviseur gaat in gesprek met het Duitse Motorsport-Magazine over deze wijziging.

Marko kan niet wachten op de seizoenen die komen gaan met AlphaTauri. 'Deze verandering brengt meer 'glamour' terug in de Formule 1 en is ook een waardering van het voormalige Toro Rosso-team', begint de Grazer enthousiast. 'We zijn dan ook erg trots en enorm blij met deze naamsverandering.'

'Opwaardering naar zusterteam'

De Red Bull-consultant gaat er nog dieper op in. 'Door deze naamswijziging, met daarbij de publiciteit die het oplevert en het geld dat in de promotie gaat, is de interesse duidelijk toegenomen. Er is dan ook een opwaardering gemaakt van een juniorenteam naar een zusterteam', vertelt Marko.

Het zit er dan ook dik in dat AlphaTauri dichterbij Red Bull gaat komen. 'Maar dat gaat natuurlijk met vertraging. De snelheid van ontwikkeling, dat Red Bull heeft doorgemaakt, kost veel werk en energie, vooral zo vroeg in het seizoen', stelt Marko. 'De kloof met Red Bull is tussen de drie en zes maanden. De grote evolutie heeft namelijk al plaatsgevonden bij Red Bull en het kan voor AlphaTauri pas halverwege het seizoen een rol spelen, of helemaal niet.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws