Oud-directeur Zandvoort: 'Indrukwekkend hoeveel er aan het circuit verbouwd is' Formule 1

Oud-directeur Zandvoort: 'Indrukwekkend hoeveel er aan het circuit verbouwd is'

Door Sam Koster 16 februari 2020 | 16:31


Het is misschien lastig voor te stellen, maar over drie maanden is de Dutch Grand Prix alweer achter de rug. Motorsport.com sprak over de aanstaande race in de duinen met Jim Vermeulen, die circuitdirecteur was toen in 1985 de laatste Formule 1-race op Zandvoort werd gereden. 

Vermeulen volgt, als voormalig circuitdirecteur, nauwkeurig wat zijn opvolgers momenteel doen om in mei weer een Nederlandse Formule 1-race te organiseren. 'Ik had echt niet gedacht dat je zo gigantisch veel aan het circuit kon verbouwen', zegt Vermeulen verwonderd.

Toch blijft er uit enkele hoeken kritisch klinken dat er op Zandvoort weinig kansen zijn om in te halen. Daar moet Vermeulen niet veel weten. 'Inhalen in Monaco is ook onmogelijk, maar toch is zeker niet elke race daar saai,' zo verwerpt Vermeulen die opmerkingen.

Kombocht Zandvoort helpt inhalen

Bovendien gelooft hij dat de kombocht naar start-finish en het verlengen van het rechte stuk de kansen om in te halen hebben vergroot. Vermeulen vindt het naar eigen zeggen revolutionair dat deze veranderingen zijn doorgevoerd. 'Het ziet er echt fantastisch uit', stelt hij tevreden. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws