'Mercedes heeft wederom kampioensauto in elkaar gezet' Formule 1

'Mercedes heeft wederom kampioensauto in elkaar gezet'

Door Sam Koster 16 februari 2020 | 20:01


Nu de topteams alle drie hun auto's hebben gepresenteerd, wordt er druk gekeken naar welke veranderingen e teams hebben doorgevoerd. Corriere della Sera keek naar de Mercedes W11, en zag een ijzersterke wagen.

Ten opzichte van de W10 is er vooral aan de voorkant van de auto en aan de erg hoge achterwielophanging gewerkt om de W11 nog aerodynamischer te maken. 

Wat volgens de krant erg interessant zal blijken, is hoe de auto's van de topteams er binnenin aan toe zijn. Als de verhalen over een sterkere Honda-motor waar zullen blijken, is het interessant om te zien hoe goed de aerodynamica van Mercedes is.

Daar gaat de Italiaanse krant echter niet van uit. Behalve wat problemen in de allerwarmste races en een plof bij Bottas in Brazilië, bleven de motoren achterin de Mercedes in 2019 heel. Dat zal volgens de Italianen niet anders zijn in 2020.

W11 gemaakt voor zevende titel Hamilton

'Degenen die tegen Mercedes rijden kunnen op enkele kleine ontwerpfoutjes hopen, maar in werkelijkheid heeft de W11 een kampioensontwerp', aldus de krant. Het ziet er volgens hen dan ook helemaal naar uit dat Hamilton dit jaar op gelijke hoogte met Schumacher komt. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws