'Red Bull heeft oude vinding van voormalig team op RB16 gezet' Formule 1

'Red Bull heeft oude vinding van voormalig team op RB16 gezet'

Door Sam Koster 17 februari 2020 | 16:08


Met het presenteren van de nieuwe Formule 1-wagens, worden deze direct geanalyseerd. Motorsport.com neemt de RB16 onder de loep en let daarbij vooral op de opvallende aerodynamische details van de wagen van Max Verstappen.

Vooraan valt de smalle neus op met de verticale luchtinlaten. Waar de lucht door deze sleuven heen wordt geleid, weet de site niet te melden. Het wat lager uitstekende uiteinde van de neus doet denken aan de neus van de nieuwe Mercedes.

Iets verder naar achter valt op dat de RB16 een smalle en steil oplopende S-duct heeft, iets waar in 2019 ook al mee getest werd door Red Bull. De flappen die naast de S-duct de lucht weg moeten leiden, zijn ook van de RB15 meegenomen naar dit jaar.

Niet alleen bij de S-duct, ook boven de halo zijn twee kleine flapjes te vinden. De site weet te melden dat deze vinding om de lucht bij de engine cover te geleiden werd geïntroduceerd door het ter ziele gegane Marussia, en nu na een aantal jaar terugkeert.

Achteraan de auto valt, net als bij Mercedes, de enorm hoge achterwielophanging op. De aandrijfas en de lagere wishbone zitten op gelijke hoogte. Net als Mercedes lijkt Red Bull dit te doen om een grotere luchtstroom onder de auto door te leiden.

In tegenstelling tot de andere twee topteams heeft Red Bull een kleine vin en neemt de engine cover juist meer ruimte in. De luchtuitlaat staat achter doordat deze om de hoge ophanging heen moet lopen een stuk verder omlaag.

Het is echter niet uit te sluiten dat dit niet alleen om de ophanging is, maar ook bewust gedaan kan zijn met als doel om de diffuser en de achterkant van de vloer meer aerodynamisch effect te laten creëren.

Wat Motorsport ten slotte opvalt, is dat Red Bull de achtervleugel met twee pilaren aan de auto heeft vastgezet, in plaats van de gebruikelijke één. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws