Straw: 'Voor AlphaTauri zou vijfde plek dit jaar moeten gebeuren' Formule 1

Straw: 'Voor AlphaTauri zou vijfde plek dit jaar moeten gebeuren'

Door Sam Koster 16 februari 2020 | 21:00


Vrijdag voorzegde AlphaTauri-teambaas Franz Tost dat zijn team dit jaar de vijfde plek bij de constructeurs gaat halen, wat zeker ambitieus te noemen is. Journalist Edd Straw moet het nog maar zien, maar stelt in een podcast van The Race dat 2020 hét uitgelezen jaar is voor AlphaTauri om het te presteren.

'Dit jaar zit AlphaTauri in stabiel vaarwater', stelt Straw. 'Zowel de regels als het rijdersduo zijn hetzelfde als vorig jaar', vervolgt hij. 'Daarnaast heeft Honda dit jaar AlphaTauri voor het eerst een eigen pakket gegeven, in plaats van een pakket dat eigenlijk op Red Bull Racing is gebouwd', aldus Straw. Dat maakt 2020 volgens de Brit het uitgelezen jaar om als AlphaTauri te pieken.

AlphaTauri overschat door podiums 2019

Toch ziet hij het Italiaanse team dat niet doen. 'Iedereen wil hogerop, ook Williams wil dat. Toch kan niet iedereen tegelijk klimmen in de pikorde', stelt Straw droog. Daarnaast geeft 2019 een vertekend beeld van het team volgens Straw. 'Mooi dat Toro Rosso vorig jaar twee podiums haalde, maar in gewone omstandigheden waren dat P7 en P8 geweest', besluit Straw sceptisch. (Foto: Scuderia AlphaTauri)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws