Brawn: 'Goed dat McLaren en Honda hun weg zijn gescheiden' Formule 1

Brawn: 'Goed dat McLaren en Honda hun weg zijn gescheiden'

Door Joshua Jacobs 17 februari 2020 | 16:21


Het is vrij ongebruikelijk dat Formule 1-personeel commentaar geeft op gebeurtenissen in de paddock, maar sportdirecteur Ross Brawn heeft zijn licht laten schijnen over de breuk tussen McLaren en Honda. Dat was geen fout, vindt de Brit. 'Voor mij was dit het signaal van de ommekeer bij McLaren', vertelt hij aan het Duitse Motorsport-Total.

'Er zit daar wel een aantal snuggere mensen. Het duurde alleen even voordat ze dit doorhadden.' Brawn meent dat iedereen het een grote fout vond om met Honda in zee te gaan. Maar ironisch genoeg denk ik juist dat ze het nodig hadden om zich te realiseren wat ze moesten doen met het team zelf. De hele tijd geef je Honda de schuld, totdat je erachter komt dat dat niet waar was.' Daarmee verwijst hij naar het huidige succes van Honda achter in de Red Bulls en AlphaTauri's.

'Door van Honda af te komen, kreeg je een uitgangspunt.' McLaren vergeleek Honda en dacht dat het betere resultaten kon krijgen met Renault, maar ze dolven juist het onderspit tegen het fabrieksteam in 2018. 'Ik heb geen idee hoe ze ooit tot die conclusie hadden kunnen komen als ze niet een andere power unit achter in hun auto hadden geschroefd, waar andere teams mee hadden gereden', verbaast de voormalige Honda-teambaas zich. 'Ze realiseerden dat ze grote stappen moesten maken, ik denk dat dat ze gelukt is.' (Foto: Liberty Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws