'Racing Point gebruikte 2019-design bij presentatie nieuwe bolide' Formule 1

'Racing Point gebruikte 2019-design bij presentatie nieuwe bolide'

Door Marnik Kok 18 februari 2020 | 13:06


Racing Point laat weten dat hun nieuwe bolide duidelijk een andere auto is dan die van 2019. Teambaas Otmar Szafnauer is verzekerd dat ze vanaf het begin competitiever zijn, mede doordat ze uit de problemen van hun moeizame verleden zijn.

Gisteren werd de livery van de RP20 gepresenteerd. Wegens het lekken van foto's was het al duidelijk dat het herkenbare roze uiterlijk terugkeert, maar er was ook weinig verandering te zien verder: de auto die gebruikt is bij de showdown van gisteren is volgens Racefans de 2019-bolide.

Szafnauer laat weten dat er veel veranderingen aankomen bij de RP20. 'Ik ben zelfverzekerd over komend jaar en het doel is om aan de voorkant van het middenveld te komen. We proberen tegen het einde van het jaar dichter bij de derde plaats te zitten dan bij de vijfde.' zegt de teambaas.

Racing Point geen last meer van beperkingen

Ook laat de Racing Point-teambaas weten dat ze geen last meer zullen hebben van beperkingen uit het verleden. Het team kent een moeizame geschiedenis maar is nu volledig uit de (financiële) problemen. 'Door de veranderingen de afgelopen twaalf maanden kunnen we ons nu volledig focussen op performance en efficiëntie.' vertelt Szafnauer. (Foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws