Ocon: 'Heb nog nooit zoveel grip gevoeld' Formule 1

Ocon: 'Heb nog nooit zoveel grip gevoeld'

Door Christian Moerman 19 februari 2020 | 16:38


Esteban Ocon heeft aangegeven tevreden te zijn met zijn eerste sessie in de RS20. Gedurende de eerste testdag was het de Fransman die als eerst naar buiten mocht, Daniel Ricciardo kwam 's middags in actie.

'De hoeveelheid grip die ik in de RS20 heb, heb ik nog nooit gevoeld. Ik weet niet of dat aan het circuit ligt, maar op maandag (tijdens de filmdag, red.) en ik kan concluderen dat de nieuwe auto's heel indrukwekkend zijn', zo opent de Renault-coureur volgens Motorsport.

Ocon lijkt zeer onder de indruk en hij doet een mooie voorspelling voor 2020: 'Zo snel ben ik nog nooit door de bochten gegaan, dus het voelt goed. Het voelt heel spannend, want het gaat steeds sneller. We gaan denk ik alle ronderecords breken.'

Abiteboul en Prost geven Ocon tip mee

Cyril Abiteboul en Alain Prost gaven Ocon nog een tip mee voor tijdens de eerste testdag: 'Ik heb een goed gesprek gehad met Abiteboul en Prost, die hebben aangegeven dat het belangrijk is om te pushen, zodat je een goed referentiekader voor jezelf opbouwt voor het nieuwe seizoen.'

'Het is een tijd geleden sinds ik een Formule 1-auto gereden heb, ik moet dus weer een beetje op snelheid komen', concludeert de jonge coureur, die in 2018 plaats moest maken bij Racing Point voor Lance Stroll. (Foto: Renault Sport Media)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
19 Feb 2020 om 20:07

hy zal het hele jaar op stoom moeten komen met skippy als teamgenoot ;-))))

Ericciardo
19 Feb 2020 om 19:12

Ocon: “ WE gaan denk ik alle ronderecords breken”

Doet me denken aan onderstaande opmerking:

Ricciardo: "Vettel, Hamilton en ik hebben samen acht titels"

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws