Albon doet goede zaken voor Red Bull, Raikkonen veroorzaakt rode vlag Formule 1

Albon doet goede zaken voor Red Bull, Raikkonen veroorzaakt rode vlag

Door Wouter Hollemans 20 februari 2020 | 18:15


De middagsessie van de tweede testdag in Barcelona zit erop. Kimi Raikkonen wist op de zachtste compound de snelste tijd te klokken, hoewel hij niet veel later het veld moest ruimen. Zijn Alfa Romeo kwam op het circuit tot stilstand.

Na 134 ronden bracht de stilstaande Alfa Romeo de rode vlag naar buiten. Er werd vervolgens nog wel gereden, maar het mocht niet baten. Ook Sergio Perez oogde weer snel in de Racing Point.

Alexander Albon heeft veel tijd doorgebracht in de garage, maar wist uiteindelijk wel 132 ronden op de teller te zetten. De Thaise-Brit was goed voor een vierde tijd, samen met bovenstaande coureurs wist Daniel Ricciardo zich te vestigen aan de top in zijn Renault.

Mercedes introduceert nieuw systeem

Mercedes stond halverwege de sessie in het middelpunt van de belangstelling. Toen de SkySport-mannen de Mercedes-coureur volgden in de cockpit merkten ze dat Hamilton zijn stuur iets naar zich toe trok op de rechte stukken. Een uitgebreid verslag over de technische innovatie vind je hier.

Helmut Marko is inmiddels ingegaan op het systeem, hij verwacht dat het DAS-systeem niet gebruikt zal gaan worden dit seizoen omdat het te veel op een actieve suspensie lijkt. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

Grosjean maakt indruk

Romain Grosjean wist veel ronden te voltooien in de Haas, de Fransman was de meest productieve coureur van de dag. Maar liefst 158 ronden wist hij te rijden, voordat hij zijn achtervleugel kapot reed na een glijpartij in bocht vijf.

Ook Pierre Gasly (146 ronden) en Sergio Perez (145 ronden) wisten voor hun teams waardevolle informatie te verzamelen op de donderdag. Norris reed 136 ronden in de McLaren.

Volg de testdagen van de Formule 1 live met F1TV pro!

Verstappen in actie op vrijdag

Max Verstappen zal op vrijdag in actie komen. De Red Bull-coureurs zullen op de laatste dag van de eerste testweek de RB16 delen, waarin Verstappen en Albon allebei een dagdeel op zich nemen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Albon doet goede zaken voor Red Bull, Raikkonen veroorzaakt rode vlag

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

Dank voor het meekijken!

Dat was helaas alweer de tweede testdag van 2020. Veel dank voor het meekijken, graag zien we u morgen vanaf 09.00u weer terug, dan houdt F1Maximaal u weer op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Formule 1-testweken.

Marko verwacht dat het DAS-systeem illegaal is..

De sessie ligt stil

De sessie ligt stil, terwijl de truck momenteel zijn bolide aan het wegtakelen is. Het is nog maar de vraag of we vandaag nog aan racen toe komen..

Rode vlag

We hebben voor het eerst dit seizoen een rode vlag. De Alfa Romeo van Raikkonen staat midden op het circuit.

Raikkonen staat langs het circuit!

Kimi Raikkonen is gestopt langs het circuit.

Mercedes had een probleem

Mercedes kende een elektrisch probleem en moest daarom de W11 vroegtijdig parkeren. Het laatste uur zijn ze niet meer in actie gekomen, er wordt zojuist bevestigd dat dit elektrische probleem een vroegtijdig einde betekende.

'Er was niemand meer bij Mercedes'

'Er was net niemand meer bij de Mercedes-garage en ik zag een hoop onderdelen aankomen zojuist. Misschien zijn het onderdelen die ze nog misten, misschien zijn het nieuwe onderdelen', merkt de blonde pitreporter op. Een geforceerde stop of een verzadigde renstal?

Mercedes en Haas zijn klaar

Met de crash van Grosjean betekent dit dat twee teams dus al klaar zijn voor vandaag. Haas en Mercedes zullen we niet meer terug zijn. 183 ronden heeft Mercedes voltooid, Grosjean zit op wat minder ronden.

Mercedes sluit af?

Met nog veertig minuten op de klok heeft Mercedes besloten op te doeken. Vermoedelijk hebben ze alle tests voltooid die ze op donderdag wilden doen. De rest van de grid hebben ze flink hoofdpijn bezorgd met het nieuwe stuursysteem en vermoedelijk neemt de tweede shift ingenieurs het zo over.

Grosjean gaat de fout in!

In bocht vijf gaat Grosjean de fout in. Hij heeft wat gravel tussen de banden zitten en heeft zijn achtervleugel beschadigd. De Amerikanen zullen hier niet blij mee zijn, hoewel ze maar veertig minuten missen vandaag.

Raikkonen ziet niets

Kimi Raikkonen heeft last van de zon in bocht één en twee: 'Ik kan bijna niets zien door de zon in bocht één en twee..'

Benieuwd naar nog een technisch snufje van de W11?

Grosjean het meest productief

Met nog een uur op de klok is het Romain Grosjean die het meest productief is. Ook Gasly doet het aardig vandaag.

Ocon is buiten

Esteban Ocon is inmiddels wel weer op het circuit te vinden. De Fransman heeft tijdens zijn sessie nauwelijks kunnen rijden en zal graag meer minuten willen maken in de RS20.

Honda verzamelt bakken aan data

Zoveel ronden zijn er gereden door de coureurs momenteel

Romain Grosjean, Haas, 125

Pierre Gasly, AlphaTauri, 118

Lando Norris, McLaren, 116

Kimi Raikkonen, Alfa Romeo, 110

Sergio Perez, Racing Point, 109

Lewis Hamilton, Mercedes, 106

George Russell, Williams, 97

Alex Albon, Red Bull, 94

Valtteri Bottas, Mercedes, 76

Charles Leclerc, Ferrari, 49

Sebastian Vettel, Ferrari, 47

Daniel Ricciardo, Renault, 41

Esteban Ocon, Renault, 29

Renault kent een hele matige tweede testdag

Ocon heeft slechts 28 ronden kunnen rijden en de Renault staat nog steeds in de pits. Ricciardo had het eerder over 'opstartproblemen', maar Renault wil verder geen informatie vrijgeven.

 

Ferrari en Mercedes aanwezig, Grosjean levert

Ferrari en Mercedes zijn aanwezig op het circuit en maken meters. Bottas kent geen vlekkeloze sessie met een spin en veel tijd in de garage, ook Vettel heeft geregeld binnen gestaan.

Romain Grosjean blijft maar gaan en heeft de 100 al aangetikt vandaag.

Albon eindelijk op stoom

Na een zeer moeizame start is Albon eindelijk op stoom gekomen. We zien de Red Bull nu al enige tijd op het circuit, het heeft meer dan een uur geduurd voordat de Red Bull rijklaar was.

Berichtje van Allison

Een berichtje van Mercedes-man James Allison over het nieuwe Mercedes-systeem.

Gasly kruipt voor Albon

Pierre Gasly snoept de derde tijd van Alexander Albon af en gaat vervolgens de pitstraat weer in. Perez is met de Racing Point op het circuit te vinden, evenals Norris en Bottas.

Russell: 'De krachtbron klinkt wat vreemd'

Problemen bij Williams? Russell meldt over de boordradio dat de krachtbron wat vreemd klinkt. 

Albon nog steeds actief

Het gaat beter bij Red Bull. Albon is nog steeds meters aan het maken, terwijl Ferrari weer binnen staat. Mercedes rijdt - net zoals gisteren - heel veel.

Wolff op het social media-accout van Mercedes

Wolff en Allison bekijken al het commentaar op het DAS-systeem..

Ook Raikkonen de fout in in sector drie

Ook Kimi Raikkonen zet zijn bolide achterstevoren in de laatste bochten van het Circuit de Catalunya-Barcelona. Dit is dezelfde bocht waar we Verstappen en Bottas al eerder zagen spinnen. Wederom hoeft er geen heftruck aan te pas te komen.

De gezette tijden met 2,5 uur op de klok

1. Sergio Perez (Racing Point): 1: 17.347 min.
2. Daniel Ricciardo (Renault): 1: 17.749 min.
3. Alexander Albon (Red Bull): 1: 18.155 min.
4. Pierre Gasly (Alpha Tauri): 1: 18.165 min.
5. George Russell (Williams): 1: 18.266 min.
6. Charles Leclerc (Ferrari): 1: 18.335 min.
7. Lewis Hamilton (Mercedes): 1: 18.387 min.
8. Sebastian Vettel (Ferrari): 1: 18.431 min.
9. Romain Grosjean (Haas): 1: 18.496 min.
10. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo): 1: 18.508 min.
11. Lando Norris (McLaren): 1: 18.537 min.
12. Esteban Ocon (Renault): 1: 18.760 min.
13. Valtteri Bottas (Mercedes): 1: 21.246 min.

Albon gaat wijd in bocht 10

Albon weet bocht tien nét niet te halen, de Thaise-Brit oogt niet enorm comfortabel in de RB16, hoewel hij een prima tijd neer heeft weten te zetten.

Albon op het circuit

Albon is momenteel te vinden op het circuit, voorlopig lijkt Albon de gezette hoeveelheid ronden van gisteren niet te kunnen evenaren, het eerste uur van de middagsessie bleef Red Bull binnen.

Bottas spint!

Bottas spint in de bochtige derde sector maar kan doorrijden. De tweede spin van de dag, eerder beet Gasly het spit af.

Vettel op het scorebord

Red Bull opent de garage

En Red Bull heeft de garage geopend. De garage mag alleen dicht wanneer de vloer eraf ligt, dat is inmiddels niet het geval meer. Na een uur en zeven minuten in de garage sturen de Oostenrijkers Alexander Albon het circuit op.

Vettel en Bottas rijden 15 ronden

Vettel en Bottas hebben er allebei vijftien ronden op zitten, Ocon slechts tien. Geen bijzonder hoge gemiddelden voor het eerst uur aan testen in de middagsessie. Gasly trapt lekker door en zit op 91 ronden, Romain Grosjean zal spoedig het stokje overnemen van Hamilton met 105 ronden achter de naam (tegenover 106 voor Hamilton).

Red Bull mist een uur aan racetijd

Red Bull staat al een uur in de garage. 25 procent van de middagsessie is al verloren gegaan bij de Oostenrijkers, wat is er aan de hand?

Vettel en Ocon gebruiken tijd goed

Vettel en Ocon zijn op het circuit te vinden. Ze gebruiken de tijd goed. Renault heeft veel tijd gemist vandaag en voor Vettel is dit pas de eerste sessie. Broodnodig dus voor beiden om meters te maken.

Koploper Perez maakt minuten, Ocon sluit aan

Perez was enige tijd alleen op het circuit maar krijgt nu gezelschap van zijn voormalige teamgenoot, Esteban Ocon. De Fransman kan eindelijk plaatsnemen in de Renault. Ook Sebastian Vettel is na zijn installatieronden vermoedelijk aan een longrun begonnen.

Wolff met een grimas in Barcelona

Toto Wolff vermaakt zich wel, in de Mercedes-garage merken ze nu de ophef waarvoor ze gezorgd hebben in de ochtendsessie.

Sebastian Vettel rijdt zijn eerstse meters

Sebastian Vettel is de laatste coureur die zijn eerste meters maakt in Barcelona. De Heppenheimer voelde zich gisteren niet goed en naar aanleiding daarvan wisselde hij zijn eerste testdag, en de ochtenddienst vandaag, met teamgenoot Charles Leclerc.

Bottas naar buiten

Valtteri Bottas is inmiddels ook op het circuit te vinden. Gaat de Fin ook experimenteren met het nieuwe speeltje van Mercedes?

Garagedeur Red Bull gesloten..

Onheilspellende berichten vanuit het Red Bull-kamp. De garagedeur is gesloten. Dit mag alleen als de auto 'opengebroken' is, bij Red Bull moet er dus gesleuteld worden voordat de RB16 het circuit weer op kan.

Meer informatie over het DAS

Mercedes verbaast concurrentie

Mercedes heeft de concurrentie verbaasd met het nieuwe systeem, men raakt er niet over uitgepraat. In de eerste instantie werd getwijfeld aan de legaliteit van het systeem maar Mercedes-man Allison geeft aan dat ze al langer in gesprek zijn met de FIA omtrent het systeem.

Mercedes licht Dual-Axis Steering (DAS) toe

Welkom terug!

Welkom terug bij deze liveblog! Lando Norris is alweer op het circuit te vinden, we zijn weer onderweg voor de tweede sessie! 

Het gesprek van de dag..

De tussenstand

1. Sergio Perez (Racing Point): 1: 17.347 min.
2. Daniel Ricciardo (Renault): 1: 17.749 min.
3. Alexander Albon (Red Bull): 1: 18.155 min.
4. Pierre Gasly (Alpha Tauri): 1: 18.165 min.
5. George Russell (Williams): 1: 18.266 min.
6. Charles Leclerc (Ferrari): 1: 18.335 min.
7. Lewis Hamilton (Mercedes): 1: 18.387 min.
8. Romain Grosjean (Haas): 1: 18.496 min.
9. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo): 1: 18.508 min.
10. Lando Norris (McLaren): 1: 18.537 min.

De ochtendsessie zit erop!

De ochtendsessie zit erop! Mercedes was verreweg het meest productief met 106 ronden, 17 meer dan Verstappen gisteren. Albon kwam niet verder dan 59 ronden, Red Bull zal in de middag weer meters maken. Graag zien wij u over een uur weer terug, dan gaan we kijken naar de tweede zit van vier uur op Circuit Catalunya-Barcelona.

Waarom ging het is bij Renault?

Twee keer moest Renault de garagedeur sluiten. Eenmaal was het een probleem met het hydraulische systeem, een keer lag het aan de vloer. 

Mercedes pakt alvast in

Hamilton heeft zijn ronden gereden en Mercedes pakt alvast in voor de lunch. De Duitsers lopen waarschijnlijk voor op schema. AlphaTauri, Williams, Haas en Alfa Romeo maken nog optimaal gebruik van de laatste minuten.

Norris op de baan in laatste twintig minuten

Lando Norris is weer op het circuit te vinden, nog twintig minuten te gaan. We hebben de Brit vandaag niet veel gezien. Ook was er bij Ferrari geregeld oponthoud en kende Renault nog onbekende problemen. Red Bull hebben we overigens ook niet bijzonder veel gezien tijdens de ochtendsessie.

Hamilton verremt zich

Hamilton verremt zich in bocht vijf, maar weet de Mercedes W11 uit de vangrail te halen.

Renault bekijkt beelden van Mercedes

Renault is ook opgevallen dat de Mercedes een trucje uithaalt met het stuur. De ingenieurs van de Franse renstal zijn de beelden aan het bekijken, wellicht om te bepalen of zij dit ook toe kunnen passen.

Hamilton nog steeds op het circuit, Red Bull laat zich niet zien

Terwijl Hamilton minuten maakt lijkt het alsof Red Bull druk aan het sleutelen is. De Oostenrijkers hebben aanzienlijk minder gereden vandaag en Albon heeft regelmatig in de pitstraat gestaan.

Zo zien de huidige tijden eruit, Perez aan kop.

1. Sergio Perez (Racing Point): 1: 17.347 min.
2. Daniel Ricciardo (Renault): 1: 17.749 min.
3. Alexander Albon (Red Bull): 1: 18.155 min.
4. Pierre Gasly (Alpha Tauri): 1: 18.165 min.
5. George Russell (Williams): 1: 18.266 min.
6. Charles Leclerc (Ferrari): 1: 18.335 min.
7. Lewis Hamilton (Mercedes): 1: 18.387 min.
8. Romain Grosjean (Haas): 1: 18.496 min.
9. Kimi Raikkonen (McLaren): 1. 18525 min
10. Lando Norris (McLaren) 1: 18.537 min.

45 minuten op de klok, Hamilton trapt door

Hamilton is vrijwel continu op het circuit te vinden, wellicht wil hij de 91 ronden van Verstappen in de ochtendsessie doorbreken. Nog ongeveer 45 minuten racen de coureurs voordat ze gaan lunchen. Dan zien we Sebastian Vettel, Esteban Ocon en Valtteri Bottas debuteren op de donderdag.

Ricciardo nog steeds op P2, Norris achterin

Opvallend is dat Lando Norris achterin te vinden is. De Brit mist bijna 1.2s ten opzichte van de snelste tijd. Renault bezet nog steeds de tweede plaats op het scorebord.

Ricciardo mag weer naar buiten

Renault heeft de RS20 weer aan de praat gekregen. Ricciardo maakt nu een proefstart en zal dan meters willen maken.

Albon klimt naar P3

Albon klimt naar P3 en zit nu 0.808s achter Perez, die nog steeds aan kop rijdt. Alleen Ricciardo wist zich tussen de twee rijders te wringen.

Albon maakt weer minuten!

We zien Albon afwisselend wel en niet op het circuit. Momenteel is de Red Bull weer op het circuit te vinden. Aan de hoeveelheid ronden van Verstappen zal hij vermoedelijk niet komen, maar Albon doet het prima in de RB16.

Renault trekt weer de garagedeur dicht

Ricciardo moet weer in de pitstraat blijven staan. Het enige moment dat de teams de garagedeur dicht mogen trekken is wanneer ze de auto uit elkaar aan het halen zijn. De deur van Renault is weer dicht, gisteren kende Ricciardo ook al een kortere testtijd door een vermoedelijke lekkage.

Hoeveel ronden zijn er gereden?

Lewis Hamilton, Mercedes - 53 ronden

Romain Grosjean, Haas - 49 ronden

Pierre Gasly, AlphaTauri - 46 ronden

Alex Albon, Red Bull - 42 ronden

Charles Leclerc, Ferrari - 41 ronden

George Russell, Williams - 34 ronden

Kimi Raikkonen, Alfa Romeo - 34 ronden

Sergio Perez, Racing Point - 28 ronden

Lando Norris, McLaren - 26 ronden

Daniel Ricciardo, Renault - 17 ronden

Priestley denkt te weten wat Mercedes doet

Marc Priestley, voormalig ingenieur bij McLaren, denkt te weten wat Mercedes doet.. Als Hamilton zijn stuur naar zich toe trekt, 'trekt hij de banden recht' op het rechte stuk. Zo verminder je bandenslijtage en vergroot je de snelheid op het rechte stuk.

Alfa Romeo sterk in de speed trap

Op topsnelheid is het Alfa Romeo dat de toon zet. Red Bull oogt op topsnelheid niet enorm sterk op dag twee..

Racing Point-man Andy Green licht toe

Racing Point-man Andy Green heeft toegelicht wat Racing Point dit jaar gedaan heeft. Een uitgebreid verslag van wat de Brit allemaal gezegd heeft zal later op de website verschijnen. 'Alle onderdelen die je op de Racing Point ziet, zijn 100 procent ontwerpen van Racing Point', verzekert hij.

Perez neemt de snelste tijd over

Sergio Perez klokt een 1:17.347 en springt naar de top van het klassement. Er wordt gesuggereerd dat Mercedes het klantenteam wat extra onderdelen heeft geschonken om Red Bull en Ferrari het leven zuur te maken. Ook Albon is op het circuit te vinden, Norris verbetert zijn tijden ook.

Duidelijker beeld van de W11

Hier is duidelijk te zien dat Hamilton het stuurtje naar zich toetrekt en dan handmatig de voorwielen kan besturen. Een interessante toevoeging van de Duitsers..

Mercedes met een listig trucje?

Het is op de video nauwelijks te zien, maar Lewis Hamilton kan zijn stuurtje iets naar zich toetrekken. Als hij dit doet kan hij vermoedelijk zelf bepaalde instellingen veranderen aan zijn auto - het is nog onduidelijk wat precies maar de voorwielen en de scherpte van het insturen worden genoemd.

Benieuwd wat Gerhard Berger te zeggen heeft over Vettel?

Bent u benieuwd wat Gerhard Berger te zeggen heeft over de Vettel-situatie bij Ferrari?

Ricciardo op één

Daniel Ricciardo laat zien dat de smalle neus van Renault zijn vruchten afwerpt. Ricciardo domineert momenteel de tijden met een sterke 1:17.749.

Kubica krijgt volgende week ook tijd

Robert Kubica krijgt volgens Auto Motor und Sport ook in de tweede testweek een halve dag om zich van zijn beste kant te laten zien.

Het is druk

We zien zeven coureurs op het circuit. Daniel Ricciardo maakt nu minuten in de Renault, Gasly is aanwezig, Hamilton en Albon stampen aardig door en Grosjean en Norris beginnen nu aan een out lap.

Albon verbetert en springt naar P2

Albon legt het vuur aan de schenen van de concurrentie. Op de harde C2-band (de witte compound) zet Albon een tijd neer die 0,1s van die van Leclerc af ligt. De Monegask klokte een 1:18.3 op de medium compund, dat zijn de gele banden.

P5 voor Albon

Albon zette een vierde tijd neer, maar Sergio Perez weet de Red Bull-coureur te verschalken. P5 dus voor Red Bull. Leclerc staat op één, Gasly op twee en Hamilton is ook sneller.

Albon op het asfalt

Alexander Albon is op het asfalt te vinden. Hij gaat in de RB16 zijn eerste getimede ronde rijden. Wat kan de Thaise-Brit uithalen?

Leclerc zet aan

Charles Leclerc zet aan en klokt nu de snelste tijd. Tijdens de eerste testdag kwamen de Italianen niet verder dan een elfde tijd, vandaag laten ze zien dat de SF1000 wel degelijk de snelheid heeft.

Wat is er aan de hand bij Red Bull?

Gister hebben ze veel meters gemaakt, vandaag blijft het rustig. Iets meer dan één uur is er al gepasseerd en Albon is niet tevreden. Zijn schouders doen pijn, vermoedelijk is de RB16 niet groot genoeg voor hem.

Marko haalt snoeihard uit naar Renault

Helmut Marko is alle malheur die Renault naar Red Bull bracht nog niet vergeten. Hij maakt een vergelijking tussen de Fransen en de huidige motorleverancier Honda..

Renault loopt achter op schema

Renault zou om 09.00u de bolide al op het circuit moeten hebben, maar 's nachts zijn er enkele wijzigingen aan de bolide doorgevoerd. Daarom kan Ricciardo later in actie komen.

Hamilton trapt op het gas

Lewis Hamilton trapt het gaspedaal in en probeert op de harde banden de limieten van het circuit op te zoeken. Zoekend naar grip schiet de Brit over het circuit.

Albon maakt eerste minuten!

Alexander Albon is op het circuit te vinden! Het heeft veertig minuten geduurd, maar Red Bull heeft eindelijk de Thaise-Brit naar buiten gestuurd. Heeft Red Bull op warmer weer gewacht?

Haas maakt meters

Haas is momenteel het enige team dat op het asfalt te vinden is. Romain Grosjean zal vandaag te vinden zijn in de Amerikaanse bolide. We zien inmiddels ook Daniel Ricciardo plaatsnemen in zijn auto. Vermoedelijk heeft Renault gisteren testtijd misgelopen door een lekkage én omdat ze de auto af moesten stellen naar Ricciardo's lengte.

Russell met 'Sofina' op de achtervleugel

George Russell mag wederom de honneurs waarnemen 's ochtends voor Williams. Op de achtervleugel van de Britse bolide zien we 'Sofina' staan. Nicholas Latifi heeft deze sponsor meegenomen. Zijn vader, die het merk gecreëerd heeft, heeft naar verluidt 200.000 pond betaald voor de sponsoring op de Williams.

Steiner voorspelt vuurwerk

'Nu is het nog te koud, maar over een half uur gaat het los', denkt cultheld Guenther Steiner, de Haas-teambaas.

Steiner voorspelt vuurwerk

'Nu is het nog te koud, maar over een half uur gaat het los', denkt cultheld Guenther Steiner, de Haas-teambaas.

Update van Vettel

Ferrari bevestigt: Vettel zal 's middags in actie komen.

Beeldmateriaal van Gasly

Hij glijdt licht over het grint en bezorgt de AlphaTauri-monteurs een kleine hartaanval. Er bleek uiteindelijk weinig aan de hand.

Hamilton is on fire!

Lewis Hamilton heeft na iets minder dan twintig minuten testen maar liefst tien ronden op naam staan! 

Wat doet dat wasrek?

De meeste coureurs rijden nu met een enorm wasrek aan de voorkant van de auto. Kravitz licht even toe waar dat precies voor is.

Met deze wasrekken meten de teams de luchtstromen. Zo kunnen ze exact zien hoe de voorvleugel werkt en hoe de lucht begeleid wordt door de aerodynamische eigenschappen van de auto. 'Het is alsof je je huiswerk laat checken door iemand met een PhD', merkt Kravitz op. Je krijgt als het ware een bevestiging van dat je aerodynamische model afkomstig van de windtunnel, accuraat is.

Oeps..

Gasly achterstevoren..

Gasly spint!

Het circuit is nog koud en Gasly mist grip op het circuit. In bocht negen verliest de Fransman de controle over het stuur. Hij blijft uit het grint en kan doorrijden.

Gasly maakt zijn eerste meters van 2020!

Is Vettel nog steeds ziek?

Wederom is het Charles Leclerc die de Ferrari SF1000 bestuurt, zal Vettel dan nog steeds ziek zijn? Wel staat zijn naam op het scorebord, dit doet vermoeden dat we de Heppenheimer later vandaag wel in actie zullen zien komen. Lewis Hamilton pakt vandaag de ochtendshift voor Mercedes, hij is inmiddels ook naar buiten gereden, evenals Pierre Gasly in de AlphaTauri.

Williams, Haas en Racing Point volgen

Williams, Haas en Racing Point volgen. Omdat het zo koud is kunnen de teams eigenlijk weinig tests uitvoeren. 'Vooral op aerodynamisch gebied kan in de ochtend wat gedaan worden', meldt Ted Kravitz terwijl we ook de Alfa Romeo naar buiten zien rijden.

Licht op groen!

Het licht gaat op groen, Lando Norris laat er geen gras over groeien! Het is de jonge Brit die vandaag achter het stuur van de MCL35 kruipt. Zijn teamgenoot, Carlos Sainz, voltooide gisteren 161 ronden. De Spanjaard was de op één na productiefste coureur van het circuit. 

Over twee minuten trappen we af!

Over twee minuten trappen we af! Het is zonnig boven het circuit maar zal - net zoals gisteren - koud zijn op het circuit. Gisteren warmde het circuit op tot 22 graden, voor een baan waar zoveel op gereden is, is dit niet veel.

Nog twintig minuten!

Nog twintig minuten te gaan, voor vermaak gedurende deze twintig minuten, dit zei Max Verstappen gisteren na de eerste testdag tegen Jack Plooij:

https://www.f1maximaal.nl/max-verstappen/273803/heeft-honda-al-geleverd-nou-dat-weten-we-nog-niet

Welkom bij deze liveblog!

Welkom bij deze liveblog! Goed dat u weer instroomt voor de tweede testdag met F1Maximaal, mijn naam is Christian Moerman en ik heb er ontzettend veel zin in! Vandaag zullen we helaas Max Verstappen niet mogen aanschouwen maar waarschijnlijk zal er weer genoeg te zien zijn op het asfalt! Over ongeveer 45 minuten gaan de heren weer van start.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

erikhobijn
20 Feb 2020 om 16:42

beste redactie jullie schrijven :
"..106 ronden op naam te schrijven, dat zijn er 17 meer dan Max Verstappen"
maar Max reed 168 ?? daar klopt volgens mij iets niet , toch?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws