Sainz waarschuwt directe concurrenten: 'We zijn sterk begonnen' Formule 1

Sainz waarschuwt directe concurrenten: 'We zijn sterk begonnen'

Door Christian Moerman 20 februari 2020 | 09:35


Carlos Sainz heeft aangegeven dat McLaren gedurende de eerste testdag een vliegende start wist te maken. De Spanjaard reed maar liefst 161 ronden en was daarmee de op één na productiefste coureur van het circuit.

Alleen Max Verstappen wist meer ronden te rijden, ook wisten de twee Mercedes-coureurs samen meer te rijden dan Sainz in totaal. Dat maakt de blijdschap bij Sainz er echter niet minder om.

'Het is een goede prestatie dat we op dag één 160 ronden hebben kunnen rijden, we zijn sterk begonnen', zo opent de McLaren-coureur volgens Motorsport.

McLaren gelimiteerd door hoeveelheid banden

McLaren wilde zelfs voor meer ronden gaan, maar moest genoegen nemen met minder: 'Eigenlijk konden we niet meer rijden omdat we niet meer banden tot onze beschikking hadden.'

Sainz oogt gretig en zal in 2020 wederom voor 'best of the rest' willen gaan, hoewel het erop lijkt dat Racing Point, met veel onderdelen van de W10, een serieuze uitdager zou kunnen gaan vormen.

Vandaag is zijn teamgenoot Lando Norris op het circuit de vinden in de MCL35, alle informatie rondom testdag twee vind je uiteraard in onze liveblog. (Foto: McLaren F1 Media)

Koop nu jouw producten uit de nieuwe Red Bull collectie!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws