Berger: 'Vettel heeft warme Red Bull-omgeving nodig' Formule 1

Berger: 'Vettel heeft warme Red Bull-omgeving nodig'

Door Christian Moerman 20 februari 2020 | 10:36


Gerhard Berger analyseert Sebastian Vettel bij Motorsport-Total. De voormalige Ferrari-coureur merkt op dat Vettel onder druk wat nerveus oogt, hoewel dit ook aan Ferrari zou kunnen liggen. Red Bull en Helmut Marko pakken dit volgens de Oostenrijker veel beter aan.

'We zagen in 2014 al dat hij nerveus oogt onder druk', zo opent Berger tegenover het Duitse medium. Toen Daniel Ricciardo naast de Heppenheimer terecht kwam, maakte Vettel geregeld fouten. Toch is het Vettel die er nu goed voor staat, niet de Australiër.

'Ricciardo is de verkeerde kant op gegaan (met zijn overstap naar Renault, red.), Vettel rijdt nog steeds vooraan. Dat is waarom ik onder de indruk blijf van hem, je kan niet zeggen dat hij ergens de fout in gegaan is', vervolgt de tienvoudig Grand Prix-winnaar.

'Hij heeft een seizoen lang in het stof gebeten toe hij tegen Ricciardo moest racen en zijn eerste seizoen naast Charles Leclerc is ook geen succes te noemen, maar laten we volgend seizoen afwachten.'

Red Bull en Marko hebben het op een rijtje

Berger merkt op dat Vettel bij Ferrari niet altijd de steun gekregen heeft die hij verdient. Als ervaren en sterkere coureur moet je het team volledig achter je hebben staan, dit weigert Ferrari te doen. Helmut Marko en Red Bull doen dit wat de 60-jarige veteraan betreft een stuk beter.

'De vaste methode die Red Bull heeft door Marko is niet altijd juist, maar wel altijd consistent en recht door zee. Nog een voorbeeld van iemand die dit perfect beheerst is Toto Wolff', vervolgt Berger.

Vettel heeft dit 'warme nest' nodig om te excelleren: 'Vettel heeft een warme omgeving nodig, die had hij bij Toro Rosso al en bij Red Bull ook met Helmut. Ferrari is 'moeilijk' als team zijnde. Ik kan erover meepraten, ik wist er ook nooit kampioen te worden.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Koop nu jouw producten uit de nieuwe Red Bull collectie!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws