Leclerc: 'Moeten meer verschillen kunnen maken in de set-up' Formule 1

Leclerc: 'Moeten meer verschillen kunnen maken in de set-up'

Door Christian Moerman 20 februari 2020 | 11:17


Charles Leclerc is tevreden met de SF1000. Leclerc zal in zijn tweede jaar bij Ferrari wederom zijn teamgenoot Sebastian Vettel willen verschalken. Naar zijn mening is de auto niet aangepast op de rijstijl van de Duitser.

'Vorig jaar heeft het team natuurlijk al mijn suggesties overwogen. Ze kennen mij nu een stuk beter. Ze weten wat ik nodig heb, welke balans ik graag wil en ze geven mij flexibiliteit in de set-up van de auto, dat is het grootste verschil', zo opent de Monegask volgens Motorsport.

'Dit moet een verbetering zijn. Het is goed om in de set-up meer flexibiliteit te hebben. We kunnen de auto nu gedetailleerder afstellen. We hebben de auto nog niet op de limiet gereden maar we weten al dat we meer opties hebben', vervolgt hij.

Ferrari past niet aan naar voorkeur van Vettel

De grote verschillen tussen de rijstijlen van Vettel en Leclerc hebben niet geleid tot verschillen in het ontwerp van de SF1000, merkt Leclerc op: 'De grootste reden voor aanpassingen is dat we vorig jaar op sommige circuits aanzienlijk aan het worstelen waren met de auto, niet omdat Vettel de voorkeur gaf aan een bepaalde ontwikkeling.'

'Om de auto op verschillende soorten circuits sterker te maken, moeten we meer verschillende afstellingen kunnen maken in de set-up', concludeert de 22-jarige rijder. (Foto: Ferrari F1 Team)

Volg de testdagen van de Formule 1 live met F1 TV PRO!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws