Ricciardo: 'Dit jaar meer alsof ik voor Red Bull test' Formule 1

Ricciardo: 'Dit jaar meer alsof ik voor Red Bull test'

Door Christian Moerman 20 februari 2020 | 17:43


Daniel Ricciardo merkt dat hij dit jaar tijdens de testdagen eerlijker tegen zijn team kan zijn. Dit jaar hoeft hij zich niet in te houden. Het helpt zeker mee dat de RS20 goed aanvoelt.

'Vorig jaar heb ik zo veel mogelijk feedback geleverd, maar wilde ik zorgen dat mijn ingenieurs zich geen zorgen maakten. Misschien heb ik mij te erg ingehouden', zo opent de Australiër volgens Motorsport.

Ricciardo vindt dat dit jaar vergelijkbaar is met zijn testdagen bij Red Bull: 'Ik heb geprobeerd om op een intelligente wijze informatie te leveren aan het team, zonder teveel chaos te veroorzaken. Dit jaar is het meer alsof ik voor Red Bull test, vorig jaar was een uitzondering.'

Ricciardo tevreden met RS20

Ricciardo is te spreken over de RS20 die Renault op het circuit gezet heeft: 'Mijn tweede ronde vandaag was al onder de één minuut twintig. Dat was goed. Mijn eerste indruk van de RS20 is goed, qua grip en samenwerken is het dit jaar makkelijker.'

'Het chassis is zeer kwetsbaar, om aanpassingen te maken kost dus gewoon tijd. Elke verandering moet heel nauwkeurig uitgevoerd worden, het is normaal dat we de tijd nemen voor kleine veranderingen', concludeert de Renault-coureur. Renault hield de coureur enige tijd langs de kant gedurende zijn testuren. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

bullfrog
20 Feb 2020 om 19:22

Bij Red Bull reed hij alleen veel meer ronden en stond de auto niet zo vaak stil

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws